Intrare în forţă la „Termal”, în Timişoara (video)

Intrare în forţă la "Termal", în Timişoara (video)

Intrare în forţă la „Termal”, în Timişoara

Luni, 4 martie, în jurul orei 10, o echipă a Primăriei Timişoara, împreună cu un executor judecătoresc, însoţiţi de poliţişti locali, au descins la baza de agrement ZHH Termal.

Buni la toate, câţiva muncitori de la Colterm, echipaţi cu flexuri şi răngi, au tăiat poarta şi gardul pentru au pătrunde în incinta ştrandului.

Aici, spre surpriza lor, mobilierul şi anexele erau deja demontate, iar discoteca şi sala de evenimente erau goale.

Husam Hajjar, patronul GPG Company, cel care era chiriaş din anul 2004, nu a fost prezent la acţiunea de evacuare.

De asemenea, nu a participat nici lichidatorul judiciar Marius Cîrceie, ca reprezentant legal al societăţii comerciale, pe motiv că evacuarea ar fi ilegală, cât timp pe rolul instanţei de judecată există un viitor termen, pe 20 martie 2024.

Vă reamintim că între primărie şi chiriaş, în cei 20 de ani, au existat aproape 400 de procese, iar patronul GPG Company, Husam Hajjar, se judecă în continuare pentru a recupera suma de 7.000.000 de euro, pe care susţine că a investit-o în ultimele două decenii, în acest obiectiv.

CITEŞTE ŞI: Administrația Fritz, nepăsătoare față de mizeria care înconjoară monumentul eroilor Revoluției din centrul Timișoarei

Ce spune Primăria Timișoara

„Ștrandul ZHH (fostul Termal) a revenit astăzi orașului după un lung șir de procese și va fi deschis de către Primăria Municipiului Timișoara în acest sezon estival, cu îmbunătățiri și surprize. În următoarele zile echipele Primăriei vor evalua starea întregului complex și va începe evacuarea gunoiului și a deșeurilor din incinta ștrandului”, a transmis Primăria Timișoara, într-un comunicat.

”Situația e mult mai rea decât am anticipat. Practic, ștrandul e într-o stare avansată de degradare, trebuie să intervenim și în zona de bazine, și în curte, dar și în clădiri unde au lăsat în urmă dezastru. Ce știm sigur e că ștrandul va rămâne sub umbrela administrației și tragem tare să îl deschidem timișorenilor chiar din această vară. Mă bucur că, în sfârșit, Ștrandul Termal, locul îndrăgit de atâtea generații de timișoreni s-a întors în patrimoniul orașului. Anii de sfidare și de furt al celor care au căpușat acest ștrand s-au încheiat azi, cu evacuarea necondiționată pe care am obținut-o în instanță definitiv”, a spus primarul Dominic Fritz.

„Primăria Municipiului Timișoara analizează mai multe variante de administrare a ștrandului, astfel încât să fie deschis publicului cât mai repede posibil, în condiții cât mai bune pentru timișoreni.

Ștrandul ZHH (fostul Termal) revine orașului după un lung șir de procese împotriva GPG Company SRL, care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014. Acțiunea în instanță pentru evacuarea necondiționată a fost inițiată de Primărie în iunie 2021, iar astăzi hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare.

Acțiunea coordonată de Primăria Timișoara, în colaborare cu Poliția Națională, Poliția Locală și Colterm, s-a desfășurat sub supravegherea unui executor judecătoresc. Poarta principală a fost sudată, astfel că au fost folosite echipamente specifice pentru a obține accesul în incintă. Reprezentanții firmei nu au fost prezenți la fața locului. Acțiunea a avut ca scop securizarea și evaluarea stării proprietății, constatându-se absența echipamentelor esențiale, precum pompele pentru bazine și siguranțele, și un grad avansat de degradare a bazinului mic. Pe de altă parte, s-a constatat că într-o stare bună se află un imobil utilizat probabil în scop rezidențial, ridicat fără autorizație de construire și vizat de o dispoziție de demolare.

Reamintim, în iunie 2023 municipalitatea a câștigat și la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces cu GPG Company SRL. Instanța a obligat societatea să plătească Primăriei 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință)”, a precizat municipalitatea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Intrare în forţă la „Termal”, în Timişoara (video)

  1. De ce nu folosește primăria locația,10 sau câți oameni trebuie, paza și dați drumul zilnic,se pot face bani frumoși pentru oraș.

  2. Când eram mai tineri mergem la termal, ce frumos este să ai un ștrand în mijlocul orasului și să nu mergi in alta parte nu lăsați hoții să distrugă cei frumos și util.

    1. Pai si anii trecuti tot tinerii mergeau la Termal. Oricum sa fim seriosi. Orice este administrat de stat sau oras este un esec total. Administrarea unui bun trebuie gestionata orientat spre profit ca sa functioneze

  3. .. TOV CARCEIE ESTE PE POZIȚIE..!!
    .. O DESCURCA CUMVA, CA DOAR S-A EXUCAT LA ÎNALTELE SCOLI JURIDICE A ALTUI GENIU, NEA* TENDER..!

  4. Timisoara deja este un oras de tot kă…tu, dupa pandemie parca e oras de mosi si babe…tumisoara aia studenteasca-tinereasca a apus o data cu primaru păcii fritz…aproape nici nu mai ai unde iesi sa te distrezi,in afara de epic…si cateva cafenele bombe prin centru orasul e mort.Oras fara viitor din punctul meu de vedere…doar preturi mari si centre comerciale atat a mai ramas de timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *