Sirenele vor anunța doar pericolele reale

Trei zile pentru testarea sirenelor, la Timișoara

Astăzi, nu vor suna alarmele în cadrul exercițiului lunar de testare a sirenelor, care se desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

”Miercurea Alarmelor” va fi reluată din iulie, măsura fiind luată în contextul situațiilor de urgență frecvente care apar în țară din cauza fenomenelor meteo periculoase. Sirenele se vor auzi doar dacă vor fi situații reale, periculoase pentru populație, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al Județului Timiș.


tanar remeteaCITEȘTE ȘI: El este tânărul care l-a adăpostit pe criminalul Ionel Lepa: „Stau, dar nu mai da / Omorâţi-l și p’ăla!”

 


”În contextul situațiilor de urgență din țară generate de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică.

În această perioadă, utilizarea lor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație.

Derularea exercițiului național «Miercurea Alarmelor» va continua din luna iulie, în prima zi de miercuri, de la ora 10”, au precizat reprezentanții ISU Timiș.

Sirenele electrice și electronice sunt folosite pentru a anunța populația cu privire la situații precum dezastrele naturale și calamitățile, care pun în pericol viaţa persoanelor.

Testarea periodică a sistemului de alarmare publică este necesară pentru a asigura o funcționare optimă a acestuia în situații reale de pericol.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *