Simulări de primăvară

Ministerul Educaţiei a făcut public calendarul simulărilor pentru examenele naţionale ale elevilor din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susţine la finalul celor două cicluri de învăţământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.

Elevii care vor suţine simularea pentru evaluarea naţională vor susţine proba la Limba şi literatura română, în 5 martie. La Matematică, simularea va avea loc în 6 martie, iar la Limba şi literatura maternă, în 7 martie. Rezultatele vor fi comunicate în 16 martie.

Simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se va desfăşura după următorul program (comun pentru clasele a XI-a şi a XII-a): 19 martie – Limba şi literatura română, 20 martie – Limba şi literatura maternă şi 21 martie – proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura joi, 22 martie şi va fi susţinută exclusiv de elevii clasei a XII-a. Rezultatele obţinute vor fi comunicate elevilor în 30 martie.

Subiectele vor fi elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns