Simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat în județul Timiș

Simularea Evaluării Naționale: 40% dintre elevi au luat sub 5 la Matematică

Simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat în județul Timiș.

În perioada 30-31 ianuarie 2023,  la nivelul județului Timiș, se va derula simularea județeană a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat (proba scrisă la limba și literatura română și proba obligatorie a profilului).

”Scopul acestei simulări este de a oferi elevilor, profesorilor și părinților un feedback asupra performanțelor de care educabilii sunt capabili din acest moment. Suntem de părere că este oportună această perioadă, întrucât timpul care s-a scurs de la începutul anului școlar este considerabil, iar simularea națională, după cum bine știți, se desfășoară, cel mai probabil, peste două luni. Astfel, elevii vor avea oportunitatea de a se autoevalua obiectiv și, împreună cu părinții și dascălii, să ia deciziile corecte în privința parcursului educațional și, implicit, personal, ulterior”, a transmis inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Aura Danielescu.

CITEȘTE ȘI: Șef nou la Muzeul Satului Bănățean

Subiectele propuse vor fi concepute de echipe de profesori cu experiență didactică relevantă, cadre didactice recunoscute, la nivelul județului Timiș pentru deosebitele calități profesionale. De asemenea, corectarea se va realiza în echipe de câte doi profesori. ”Colegii de la inspectorat au implicat mai mulți profesori în procesul de elaborare a subiectelor pentru simularea județeană. Va fi puțin altfel decât ceea ce este la nivel național. În primul rând, pentru că nu există un termen scurt pentru corectarea lucrărilor, iar noi nu dorim să punem presiune pe colegi, să nu resimtă acest lucru ca pe o corvoadă. Încercăm să vedem dacă pot primi lucrările și în format electronic”, a precizat inspectorul școlar general Aura Danielescu, pentru Renașterea bănățeană.

Comunicarea rezultatelor către elevi se va realiza, conform calendarului, în 13 februarie 2023. ”Avem speranța că rezultatele obținute la  simularea națională, ulterioară celei județene, și la examenele naționale să fie  o confirmare a preocupărilor comunității școlare în sensul creșterii calității rezultatelor elevilor noștri, acesta fiind, în fond, obiectivul comun al tuturor factorilor implicați în procesul instructiv-educativ”, a punctat conducerea ISJ Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *