Șef nou la Muzeul Satului Bănățean

Șef nou la Muzeul Satului Bănățean

Șef nou la Muzeul Satului Bănățean.

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va avea, cu începere din data de 25 ianuarie, o nouă conducere, după trei luni de interimat. Noul manager se numește Dorel Micle și este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest.

CITEȘTE ȘI: Admitere la liceu în trei etape în anul școlar 2023/2024: Evaluare Națională, examen la liceu și repartizare computerizată – propunerea Ministerului Educației 

Fiind certificat ca expert în arheologie de către Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Dorel Micle s-a remarcat profesional și în activitatea de cercetare, inclusiv coordonând Centrul de cercetări interdisciplinare asupra patrimoniului arheologic mobil și imobil ”Arheo-Tim”.

Este coordonator și coautor a 18 volume de specialitate, precum și a unui mare număr de capitole de carte și articole științifice.

Organizat ca instituție muzeală distinctă cu începere din anul 2000, Muzeul Satului Bănățean adăpostește în prezent peste 13.000 de piese de patrimoniu, cele mai însemnate dintre ele fiind casele țărănești reflectând arhitectura tradițională a satului românesc din toate zonele Banatului, precum și ale comunităților etnice conlocuitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *