Sfatul Ministrului Educației pentru elevii care susțin mâine proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale

evaluare

Ecaterina Andronescu îi ceartă, pe Facebook, pe elevii care-i cer subiectele la Evaluare Națională și le dă un sfat înainte de proba de matematică.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a filmat și a publicat pe Facebook imaginile prin care îi sfătuiește pe elevii care îi transmit prin mesaje private să le dea subiectele. Într-un video postat la miezul nopții pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, Andronescu le spune elevilor că subiectele la limba română au fost ușoare și îi sfătuiește să se mai uite este ceea ce au rezolvat la matematică. În final, ministrul Educației le cere să nu-i mai transmită mesaje prin care îi cer subiectele, mesaje care sunt pline de greșeli de ortografie.

În ziua de repaus pe care o aveți mâine răsfoiți ceea ce ați făcut, încercați să vă mai uitați odată peste exercițiile pe care le-ați rezolvat cu profesorii voștri la clasă și sunt sigură că veți obține și la examenul de matematică rezultate bune.

Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai trimiteți mesaje cu această cerință, că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română.„, a spus Ecaterina Andronescu.

Tot pe pagina de Facebook a ministerului sunt prezentate datele de prezență la prima probă de la Evaluarea Națională.

Astfel, peste 146.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, în condițiile în care la examen s-au înscris peste 154.000 de elevi. Rezultă că aproximativ 7.500 de elevi nu s-au prezentat la examen.

Joi, 20 iunie, are loc proba scrisă la matematică. Pentru proba la matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, însă nu au voie în sală cu mijloace de calcul. Elevii care doresc să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *