Sfârşit de vară cu temperaturi record : Cod galben de caniculă în județul Timiș

42 de grade în Banat, astăzi

Ultima lună se vară se termină…cum ar fi trebuit, de fapt, să înceapă. Dacă pe 1 august, în mai multe zone din ţară, au fost furtuni şi chiar grindină, la sfârşitul verii, avem caniculă în toate regiunile. Sub cod galben de caniculă se află și județul Timiș.

CITEȘTE ȘI: Un gigant mondial, prezent și în România, dă afară! 4 mii de oameni rămân pe drumuri

Sâmbătă, când vor fi prognozate 37 de grade, la nivelul asfaltului este posibil să vedem peste 60 de grade, iar în aer, temperatura resimţită va fi de peste 40 de grade.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: Aministraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă pentru zilele de sambata, duminică şi luni. În zonele de podiş vor fi temperaturi măsurate la umbră, foarte ridicate. Cam cu 7-8 grade mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Disconfortul termic va fi accentuat, mai ales în zonele de câmpie.

Altfel spus, atmosfera va fi sufocantă din cauza umidităţii. În oraşe, între betoane, căldura va fi mai apăsătoare. Medicii au sfaturi pentru a ne proteja de caniculă.

Eva Cristescu, medic: Între 11 şi 17, cel puţin, să încercăm să ne adăpostim în incinte cu aer condiţionat sau măcar bine ventilate. Să nu aşteptăm să ni se facă sete ca să bem apă pentru că, în zilele în care temperaturile sunt mari, reflexele acestea de termoreglare apar cu întârziere.

Foarte cald va mai fi şi în prima zi a lunii septembrie, apoi vor reveni ploile, în multe zone din ţară. Temperaturile nu vor mai trece de 30 de grade în mare parte din ţară.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns