Un gigant mondial, prezent și în România, dă afară! 4 mii de oameni rămân pe drumuri

inchidere faliment lacat 1024x527 1

Pandemia de coronavirus a generat o criză sanitară mondială, dar și economiile lumii au de suferit groaznic. O companie celebră a făcut un anunț șocant. A trecut la restructurări. Mii de oameni vor rămâne pe drumuri.

CITEȘTE ȘI: Video: Aterizarea avionului cu militari americani pe Băneasa. Trenul de aterizare a cedat

Dezastru total creat de către pandemia de coronavirusCOVID-19 a generat o criză sanitară fără precedent pe tot mapamondul. Mai mult decât atât, toate economiile lumii sunt aproape de un colaps mult mai mare decât cel generat de criza din 2008-2009.

O mare companie anunță cutremurul pur și simplu. Trece prin grave probleme financiare. Criza a făcut-o să anunțe restructurări masive. Mii de oameni vor fi concediați și vor rămâne pe drumuri.

Este vorba despre celebra companie Coca-Cola care are reprezentanță și în România. Compania americană a anunțat deja mari reduceri de personal. Astfel, Coca Cola își va reduce la jumătate unitățile operaționale și va oferi pachete compensatorii pentru plecare voluntară pentru 4.000 de angajați, inclusiv din Statele Unite.

Cel mai mare producător de băuturi din lume a înregistrat o scădere abruptă a vânzărilor, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează The New York Times, citând Reuters.

Cei de la Coca-Cola au mai anunțat că vor rămâne cu nouă unități operaționale, în patru zone geografice, față de 17 unități, cât are în prezent.

Mii de oameni dați afară

Vor fi dați afară mii de oameni din țări diferite. Vorbim despre angajați din Canada și Puerto Rico care sunt deja vizați de restructurări și li se vor oferi, de asemenea, pachete compensatorii de separare voluntară. De asemenea, compania a spus că-și va reduce și mai mult forța de muncă, dar nu a oferit detalii cu privire la numărul total de angajați care vor fi dați afară.

A precizat doar că va avea costuri totale de 350-550 milioane de dolari pentru pachetele compensatorii.

Coca Cola a raportat luna trecută o scădere de 28% a vânzărilor în „cel mai dificil” trimestru al anului 2020, din cauza măsurilor luate pentru a limita pandemia de coronavirus, care au inclus închiderea restaurantelor, cinematografelor și stadioanelor, anunță nytimes.com.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.