Serviciile secrete ale NATO: rezistența ucraineană în fața rușilor va ceda în curând

Serviciile secrete ale NATO: rezistența ucraineană în fața rușilor va ceda în curând

Serviciile secrete ale NATO: rezistența ucraineană în fața rușilor va ceda în curând

Rusia va accelera ofensiva în fața căreia apărarea ucraineană nu va mai rezista mult timp, potrivit unei note a servicilor de informații dintr-o țară NATO, obținută de jurnaliștii de la BFM TV.

Apărarea rezistă de pe 24 februarie, din momentul în care a început ofensiva Rusiei în Ucraina. Totuși, potrivit notei, armata lui Vladimir Putin a început să lanseze atacuri din ce în ce mai multe și mai mari, cărora forțele ucrainene nu le pot rezista pe termen scurt sau mediu.

În plus, capitala Kiev, amenințată de multe zile, și zonele din vestul Ucrainei, cruțate la început de atacuri, sunt vizate de rachetele rusești. Ca urmare, partea de vest a țării nu mai este în siguranță și diferite scenarii sunt analizate, potrivit autorilor acestui raport.

Armata rusă ar trebui ca în următoarele zile să-și intensifice operațiunile, la nivel militar, dar și în ceea ce privește comunicațiile. Nu este clar dacă degradarea actualelor linii de comunicații din Ucraina este provocată intenționat de ruși sau reprezintă o consecință a războiului. Totuși, forțele militate ale lui Putin ar trebui să taie comunicațiile pentru a slăbi capacitățile ucrainene.

Specialiștii au mai observat o înmulțire a atacurilor cibernetice. Nu în cele din urmă, raportul subliniează temerea potrivit căreia Rusia se pregătește să utilizeze arme chimice în Ucraina, în special într-un oraș sau într-o zonă greu de ocupat.

CITEŞTE ŞI: Viteză excesivă în vestul țării: Șofer prins de radar cu aproape 220 km/h

Raportul exclude varianta ca Rusia să provoace în mod intenționat un incident nuclear la Cernobîl, deoarece acesta va avea un efect negativ și asupra rușilor, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns