Servicii medicale cu și fără card, în Timiş

card sanatate

Asigurații pot sta liniștiți dacă nu au intrat, încă, în posesia cardului de sănătate. Chiar dacă, de la 1 septembrie, acesta devine obligatoriu, constrângerea se aplică doar celor care îl dețin.

Persoanele care nu posedă acest instrument de verificare nu trebuie să-și facă griji, pentru că vor beneficia în continuare de servicii medicale.

Mai mult, cei aflați în această situație nici nu trebuie să prezinte o adeverință înlocuitoare. Pur și simplu, înseamnă că aceste carduri sunt în curs de tipărire și urmează a fi distribuite prin poștă, după cum a declarat Mariana Rădulescu, director de relații contractuale în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș.

Pe site-ul acestei instituții există o aplicație în care fiecare persoană poate verifica dacă i s-a emis card de sănătate. La nivelul județului Timiș, au fost tipărite 536.078 de carduri.

Mai puțin de unu la sută dintre persoane au returnat cardurile, din motive de conștiință sau religioase.

Reprezentanții CJAS Timiș atenționează asigurații să nu lase, în nici un caz, cardul la furnizorul de servicii medicale și nici să nu divulge codul PIN.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *