Servicii de mobilitate nepoluante, pe bani europeni, la Timişoara

biciclete 8

Municipalitatea timișoreană este partener într-un nou proiect cu finanțare europeană, după cum a anunțat primarul Nicolae Robu. Proiectul a demarat la 1 august, va dura 42 de luni, iar Timișoarei îi revine suma de 102.000 de euro, din care contribuția proprie se ridică la 15.000 de euro.

Municipiul Timişoara este partener într-un consorţiu, alături de Universitatea Aveiro (Portugalia) – coordonator, Comunitatea Intermunicipală din Regiunea Coimbra (Portugalia), TTS Italia (Italia), Intelligent Transport Systems Romania (România), Universitatea de Ştiinţe Aplicate Erfurt (Germania), Regiunea Liguria (Italia), Universitatea Stockholm-eGovlab (Suedia), Consiliul Regiunii Tampere (Finlanda) și Parteneriatul de Transport din Sud-Estul Scoţiei (Marea Britanie).

Proiectul se numește PriMaaS („Prioritizing low carbon mobility services for improving accessibility of citizens”), fiind finanțat de Interreg Europe. Mobility-as-a-Service (MaaS) este un concept recent al cărui obiectiv principal este schimbarea modului în care oamenii călătoresc și plătesc serviciile de mobilitate.

Furnizarea serviciilor de transport reprezintă unul dintre pilonii-cheie ai importanței strategice pentru autoritățile regionale. Prin urmare, instrumentele de politică regională pot juca un rol important în sprijinirea introducerii MaaS, iar asigurarea simultană a acestor noi platforme va contribui la obiectivele politicii de transport redus de carbon, incluziune socială și niveluri crescute de accesibilitate.

Viziunea principală a PriMaaS este de a promova integrarea modurilor tradiționale de transport colectiv cu cele personale și inovatoare, prin crearea echitabilă a serviciilor de mobilitate focalizate cu adevărat pe nevoile cetățenilor, sunt câteva date despre proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns