Servicii de mobilitate nepoluante, pe bani europeni, la Timişoara

Municipalitatea timișoreană este partener într-un nou proiect cu finanțare europeană, după cum a anunțat primarul Nicolae Robu. Proiectul a demarat la 1 august, va dura 42 de luni, iar Timișoarei îi revine suma de 102.000 de euro, din care contribuția proprie se ridică la 15.000 de euro.

Municipiul Timişoara este partener într-un consorţiu, alături de Universitatea Aveiro (Portugalia) – coordonator, Comunitatea Intermunicipală din Regiunea Coimbra (Portugalia), TTS Italia (Italia), Intelligent Transport Systems Romania (România), Universitatea de Ştiinţe Aplicate Erfurt (Germania), Regiunea Liguria (Italia), Universitatea Stockholm-eGovlab (Suedia), Consiliul Regiunii Tampere (Finlanda) și Parteneriatul de Transport din Sud-Estul Scoţiei (Marea Britanie).

Proiectul se numește PriMaaS („Prioritizing low carbon mobility services for improving accessibility of citizens”), fiind finanțat de Interreg Europe. Mobility-as-a-Service (MaaS) este un concept recent al cărui obiectiv principal este schimbarea modului în care oamenii călătoresc și plătesc serviciile de mobilitate.

Furnizarea serviciilor de transport reprezintă unul dintre pilonii-cheie ai importanței strategice pentru autoritățile regionale. Prin urmare, instrumentele de politică regională pot juca un rol important în sprijinirea introducerii MaaS, iar asigurarea simultană a acestor noi platforme va contribui la obiectivele politicii de transport redus de carbon, incluziune socială și niveluri crescute de accesibilitate.

Viziunea principală a PriMaaS este de a promova integrarea modurilor tradiționale de transport colectiv cu cele personale și inovatoare, prin crearea echitabilă a serviciilor de mobilitate focalizate cu adevărat pe nevoile cetățenilor, sunt câteva date despre proiect.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns