Mergi pe jos și cu bicicleta, în siguranță, la Timișoara. Săptămâna mobilităţii

Saptamana Mobilitatii

În fiecare an, Primăria Municipiului Timişoara marchează „Săptămâna mobilităţii”, în cea de-a treia săptămână din luna septembrie, eveniment organizat la nivel european. Tema din acest an este „Mergi cu noi!” și aduce în prim-plan ideea „mersului sigur pe jos și cu bicicleta”, evidențiind în mod clar un mod de deplasare care este de prea multe ori subestimat: mersul pe jos.

CITEȘTE ȘI: Posturi scoase la concurs de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii

„Săptămâna mobilităţii” este o iniţiativă a Uniunii Europene, care a început în anul 2002 şi este dedicată mobilităţii durabile. Campania promovează formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător şi îşi propune sensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a miloacelor alternative de transport şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto.

În această săptămână, municipalitatea va organiza mai multe activități precum alergări, canotaj, ciclism, antrenamente de grup, pilates, dans, zumba și trasee sportive. Oricât de mult s-ar strădui organizatorii, modul în care sunt tratați pietonii și bicicliștii în orașul de pe Bega lasă încă foarte mult de dorit.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns