Senzație la Muzeul Satului Bănățean: primul Parc al Crăciunului aduce jocuri și degustări gratuite! Foto

Senzație la Muzeul Satului Bănățean: primul Parc al Crăciunului aduce jocuri și degustări gratuite!

Astăzi,  la Muzeul Satului Bănățean, se deschide primul Parc de Crăciun din vestul țării. Evenimentul a fost conceput să acopere două segmente orare, unul după-amiaza, iar cel de-al doilea seara, până la ora 21. După prânz, de la ora 14, familiile sunt așteptate la activități culturale, promenadă și mișcare în aer liber, iar seara, startul la distracție se va da după ora 17,30, când pe scenă vor urca artiști pop apreciați de publicul timișean.

CITEȘTE ȘI: Semnale îngrijorătoare la granița dintre Rusia și Ucraina. Trupe și armament ca pentru un război

Lansarea oficială a Parcului Crăciunului are loc azi la ora 17, cu fanfară și salve de tun, completată pe parcursul serii de un show de lasere și de cel mai așteptat moment al serii: concert Andra.

Muzeul Satului Bănățean este iluminat festiv, devenind un loc în care și o simplă plimbare pe alei se transformă într-o experiență de poveste. Parcul Crăciunului găzduiește activități culturale, alături de concerte și expoziții pentru toate gusturile și toate vârstele. Multe activități sunt gratuite: patinoar, carusel, trenuleț, mașinuțe, ateliere de artă, teatru, spectacole și mișcare în aer liber.

Transport gratuit către Parcul de Crăciun de la Muzeul Satului și intrare liberă

Transportul către locația evenimentului este asigurat în mod gratuit, prin curse regulate. Plecările au loc din centrul orașului către Parcul Crăciunului – Muzeul Satului și retur.

Intrarea este liberă și se face doar în baza certificatului verde, conform legislației în vigoare. Finanțat de Consiliul Județean Timiș, Parcul Crăciunului este o sărbătoare a comunității timișene la care și-au adus aportul șase instituții de cultură: Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, împreună cu Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”. În eveniment este implicată și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, alături de Centrul Multifuncțional Bastion și Biroul de Cultură al Consiliului Județean Timiș.

Parcul Crăciunului va fi deschis de marți până duminică, între orele 11 – 21, în perioada 4 – 23 decembrie 2021, mai puțin în zilele de luni. Aleea comercianților așteaptă amatorii de cumpărături de la ora 17, în timpul săptămânii și de la ora 15, sâmbăta și duminica.

Referindu-se la acest eveniment în premieră, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat; ”Parcul Crăciunului, un concept nou de eveniment pe care l-am imaginat și construit pentru familiile cărora le place să petreacă timp împreună, în aer liber.

Am pornit de la cele 10 hectare ale Muzeului Satului Bănățean pe care le-am iluminat festiv, am adăugat un patinoar gratuit, carusel, mașinuțe, activități creative și spectacole pentru copii, de asemenea gratuit.

Ne-am gândit și la amatorii de muzică și distracție, iar după multă vreme în care concertele au fost subiect tabu, vom avea alături 4 mari artiste: Andra, Delia, Irina Rimes și Adda.

Cei care preferă o gustare sau un pahar de băutură vor avea la dispoziție un spațiu de servit masa sau Ponton Lounge-ul.

Am făcut o vizită de lucru alături de jurnaliști cărora le mulțumesc pentru ideile pe care ni le-au dat. Anul acesta este prima ediție a Parcului Crăciunului, ne-am dat silința să facem ceva frumos pentru timișeni, iar anul viitor vom implementa toate sugestiile care cresc calitatea evenimentului. Așadar, vă invit pe toți să vă bucurați de ceea ce am pregătit cu atâta drag pentru voi și dacă aveți propuneri pentru anul viitor, le așteptăm cu promisiunea că vom deveni mai buni în ceea ce facem”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Senzație la Muzeul Satului Bănățean: primul Parc al Crăciunului aduce jocuri și degustări gratuite! Foto

Lasă un răspuns