Senatorul USR Raoul Trifan se lupta cu dezvoltatorii imobiliari fără scrupule, în timp ce colega sa de partid Aida Szilagyi ieșea pe ușa din dos a Consiliului Local Timișoara

Senatorul USR Raoul Trifan se lupta cu dezvoltatorii imobiliari fără scrupule, în timp ce colega sa de partid Aida Szilagyi ieșea pe ușa din dos a Consiliului Local Timișoara

În timp ce colega sa din USR Timiș Aida Szilagyi își prezenta, marți dimineață, demisia din Consiliul Local Timișoara, prinsă fiind cu șmecherii imobiliare, senatorul Raoul Trifan anunța, cu emfază, pe pagina personală de Facebook că “orașele sunt ale cetățenilor, nu ale rechinilor imobiliari”. Iar mai departe spunea că USR a atacat la Curtea Constituțională a României “legea care împiedică comunitățile să se apere în fața abuzurilor dezvoltatorilor imobiliari fără scrupule”.

Parlamentarul USR a explicat pe scurt la ce se referă – “L679/2022 impune termene foarte scurte pentru contestarea avizelor de construcție. Pe lângă asta, elimină din elementele de transparență obligatorie din timpul etapelor construcției. Scopul este de a debalansa complet echilibrul dintre comunitate și dezvoltatori, în favoarea celor din urmă” – și a încheiat devastator pentru adversarii politici: “Acest lucru nu poate rămâne așa. Chiar dacă au 70% din Parlament, PSD, PNL și UDMR nu pot face chiar orice vor în România. Îi vom opri!”.

Evident, internauții au sesizat că inteligentul domn Trifan vorbește de funie în casa spânzuratului, așa că l-au luat imediat la întrebări. Iar explicațiile tânărului politician userist au fost delicioase: “Instanța a stabilit că autorizația de construcție, eliberată de PMT pe vremea lui Robu, era greșită. Deci un funcționar din vechea administrație a eliberat o autorizație de construcție greșită, care nu se potrivea cu PUZ-ul (…) Colega noastră a luat act de decizia definitivă a instanței și și-a asumat greșeala. De astăzi nu mai este membră a CL Timișoara”.

Senatorul USR Raoul Trifan se lupta cu dezvoltatorii imobiliari fără scrupule, în timp ce colega sa de partid Aida Szilagyi ieșea pe ușa din dos din Consiliul Local Timișoara

Observați cum, brusc, nu mai era vorba despre “rechini imobiliari” și “dezvoltatori imobiliari fără scrupule”, ci despre o colegă inocentă care a beneficiat de o autorizație de construcție greșită, iar după decizia definitivă a instanței și-a asumat greșeala, prin demisia din consiliul local.

Ipocrizia maximă și dublul standard sunt evidente din avion: Aida Szilagyi n-a greșit, ci A MINȚIT din prima până în ultima secundă pe tema șmecheriilor și ilegalităților făcute pe Strada Rapsodiei nr. 13. Iar dacă noi nu le-am fi dezvăluit, marea useristă nu ar fi făcut niciodată pasul în spate.

Aida Szilagyi nu a demisionat din funcția de consilier local pentru că a pierdut procesul, ci a demisionat pentru că totul a devenit public. Iar faptul că rămâne în continuare în USR Timiș spune multe despre valorile apreciate și respectate de șefii acestui partid.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Senatorul USR Raoul Trifan se lupta cu dezvoltatorii imobiliari fără scrupule, în timp ce colega sa de partid Aida Szilagyi ieșea pe ușa din dos a Consiliului Local Timișoara

  1. Foarte bun si la obiect articolul. Felicitari.
    Pe cand demolarea. Asteptam noi vesti. „Normal” ca usr-ul sa nu excluda o asemenea „afacerista”. Cine se aseamana se aduna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *