Senatorul Mocioalcă: Veniturile şi pensiile mari trebuie impozitate serios!

Senatorul Mocioalcă: Veniturile şi pensiile mari trebuie impozitate serios!

Senatorul Ion Mocioalcă susține că realitatea actuală impune o ajustare a Codului Fiscal astfel încât să se ajungă la echitate și echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului!

Parlamentarul cărăşean susţine că „pachetul de măsuri fiscale este în faza de definitivare, dar, din perspectiva PSD, următoarele coordonate sunt esențiale: nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale. Pensiile speciale se impozitează progresiv: cu cât sunt mai mari cu atât procentul și impozitul plătit cresc. Veniturile bugetarilor care depășesc salariul președintelui Republicii se impozitează progresiv; cu cât e mai mare salariul, cu atât procentul aplicat și impozitul plătit cresc“.

În această perioadă de crize multiple majore se instituie, potrivit lui Mocioalcă, o taxă de solidaritate, aplicată companiilor mari, cu cifră de afaceri ce depășește 100 de milioane de euro: „E nefiresc ca taxarea acestora/sumele efectiv încasate de stat să reprezinte un procent insignifiant, între 0,3 și 0,8%, din cifra lor de afaceri. Se realizează o ajustare si o echilibrare între impozitarea muncii și cea a capitalului. Acum, munca e mult mai consistent impozitată decât capitalul“.

CITEŞTE ŞI: S-a lansat politicianul care în doi ani a ajuns de la erou la „zerou”. Alin Nica îl acuză pe Dominic Fritz de incompetenţă

De asemenea, senatorul cărăşean mai spune că se ajustează impozitarea proprietăților pentru a reflecta realitățile din piață. „Sistemul impozitării progresive a veniturilor se va aplica doar din momentul în care ANAF va opera cu un soft performant (care e în curs de achiziție) care să elimine birocrația și declarațiile fiscale stufoase. Termenul limită pentru adoptarea pachetului de măsuri fiscale este finalul lunii iunie, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2023“, a mai precizat Ion Mocioalcă, conform caon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *