Ce fac marmotele atunci când nu învelesc ciocolata în staniol? Romsilva oferă răspunsul (video)

Ce fac marmotele atunci când nu învelesc ciocolata în staniol? Romsilva oferă răspunsul (video)

Ce fac marmotele atunci când nu învelesc ciocolata în staniol? Romsilva oferă răspunsul (video)

Imagini cu totul deosebite au fot publicate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, în mediul online.
Claudia Dănău, biolog în cadrul Parcului Național Retezat National Park a surprins momente hazlii cu niște marmote jucăușe, în Retezat.

CITEȘTE ȘI: S-a lansat politicianul care în doi ani a ajuns de la erou la „zerou”. Alin Nica îl acuză pe Dominic Fritz de incompetenţă

”Marmotele sunt, prin definiţie, mamifere diurne, adică îşi desfăşoară activităţile numai pe timpul zilei. De fapt, nu există alt mamifer montan care să iubească zilele însorite mai mult decât le iubesc marmotele, care profită din plin de fiecare rază de soare.

Marmotele sunt mamifere rozătoare din familia sciuride, de talie mare, având o lungime de până la 60 de centimetri și o greutate de până la 7 kilograme. Au un corp greoi, cu membre scurte, din acest motiv au adăposturile lângă sursele de hrană.

Își sapă adăposturi cu mai multe intrări, cu o structură complicată, cu galerii adânci, de vară și de iarnă, când hibernează. Marmotele se hrănesc cu graminee, buruieni, rădăcini și, ocazional, insecte.

Simpaticele rozătoare se împerechează primăvara imediat ce ies din hibernare, iar după o perioadă de gestaţie de 33-34 zile, femelele nasc între 2-7 pui orbi, golaşi şi neajutoraţi, care sunt înţărcaţi la vârsta de 40 de zile, devenind independenţi la sfârşitul verii

În Europa, marmotele trăiesc în zonele de goluri alpine din Alpi, Pirinei, Tatra și Carpații din România.

În țara noastră își extind permanent arealul.

În Parcul Național Retezat regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România”, transmit reprezentanții Romsilva.

Imagini: Clauda Dănău, Parcul Național Retezat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ce fac marmotele atunci când nu învelesc ciocolata în staniol? Romsilva oferă răspunsul (video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *