Șeful ATI de la “Județean” anunță o criză de anestezic la nivel național. La SCJUT, problema a fost rezolvată pentru o perioadă

Aparatură nouă de peste 30 de milioane de lei, adusă la Spitalul Judeţean din Timişoara în ultimele zece luni

Șeful ATI de la “Județean” anunță o criză de anestezic la nivel național. La SCJUT, problema a fost rezolvată pentru o perioadă

Șeful Clinicii Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT), Dorel Săndesc, a trimis miercuri o adresă managerului SCJUT, Sorin Barac, directorului medical Horia Hărăguș și șefilor de secții chirurgicale, prin care anunța că, de a doua zi, în blocurile operatorii ale spitalului va fi asigurată anestezia doar pentru urgențele chirurgicale majore. Motivul: oprirea producției de Neostigmină la singurul producător din România (Zentiva București) și a lipsei pe piața regională a unui înlocuitor.

adresa 1

Conform doctorului Săndesc, această situație se înregistrează în toate spitalele din România. “Neostigmina (inhibitor de acetilcolinesterază) este utilizată în reversia blocului neuromuscular la finalul intervențiilor chirurgicale, singura alternativă (cu costuri de circa 20 de ori mai mari / pacient rezolvat) fiind Sugammadex (ciclodextrină care neutralizează selectiv moleculele de rocuroniu)”, a mai precizat, în adresa sa, Dorel Săndesc.

Șeful Clinicii ATI concluziona că asigurarea în regim de avarie a anesteziei va continua “până în momentul în care Ministerul Sănătății va oferi o soluție sustenabilă la nivel național privind aprovizionarea cu Neostigmină sau până în momentul în care SCJU Timișoara va reuși să asigure un stoc suficient de Sugammadex”.

Se pare, însă, că pauza forțată anunțată de doctorul Dorel Săndesc a luat sfârșit înainte de a începe, fiindcă managerul spitalului, medicul Sorin Barac, ne-a declarat că în farmacia SCJUT a intrat deja o cantitate de Sugammadex care va fi pusă la dispoziția anesteziștilor.

“Am achiziționat prin procedură de urgență 500 de flacoane de anestezic în valoare de circa 110.000 lei”, ne-a precizat Sorin Barac. Astfel, deocamdată, operațiile la “Județean” vor continua în ritmul normal.

CITEȘTE ȘI: A treia oară să fie cu noroc? Viceprimarul Cosmin Tabără: ”Refuz să mă uit cu invidie la Oradea, Cluj sau Craiova. Vreau să-i depășim, să fim mai buni, pentru că putem, pentru că Timișoara are potențial mult mai mare”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Șeful ATI de la “Județean” anunță o criză de anestezic la nivel național. La SCJUT, problema a fost rezolvată pentru o perioadă

  1. Cine se agita, Dorel cel care in 2018 omora o femeie in Giroc pentru ca nu a avut chef sa opreasca intr-o intersectie la indicatorul STOP.Cine este la volanul unui Jaguar, se crede zmeu. A facut o zi de puscarie? Nici vorba ca doar … banul vorbeste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *