Ședințele pentru ocuparea posturilor în învățământul timișean se vor derula exclusiv online

online 3

Peste 1.500 de candidați care intenționează să ocupe un post în învățământul preuniversitar timișean (conform datelor înregistrate la inspectoratul școlar teritorial) în noul an școlar vor putea participa, începând de miercuri, 12 august, în funcție de categoria în care se înscriu conform metodologiei privind mobilitatea personalului didactic, la ședințele de repartizare organizate în acest scop.

În județul Timiș, acestea se vor desfășura în sistem online, derulându-se pe întreg parcursul lunii august, pe diferite etape de încadrare.

CITEŞTE ŞI: Toată Timișoara știe: un oltean la primărie!

Angajații inspectoratului școlar timișean au reușit să sistematize toate datele care-i privesc pe candidați, astfel încât să-i poată grupa în funcție în categoriile în care aceștia se încadrează (titularizabili, debutanți, cadre didactice etc.).

Astfel, cu o zi înaintea fiecărei ședințe, candidații eligibili de a participa la ședința respectivă vor primi un link pe adresele de e-mail comunicate.

De menționat este faptul că nu mai pot fi transmise documente legate de studii, dosarele candidaților, în forma în care au fost depuse anterior concursului de titularizare, fiind înregistrate în sistemul național.

Excepție fac doar cei care au primit ulterior avizele unităților de învățământ privat, acestea putând fi transmise și pe adresa de e-mail a inspectoratului școlar.

CITEŞTE ŞI: Numărul de infectări din ultimele 24 de ore scade sub 1.000. Au fost făcute doar 6.607 teste. Numărul pacienților la ATI rămâne ridicat

Anul acesta, nu doar în județul Timiș, ci și la nivel național, au existat puține posturi titularizabile scoase la concurs și nu la toate disciplinele.

Conform metodologiei, repartizarea candidaților care au obținut minimum nota șapte la proba scrisă în cadrul concursului național din acest an, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioada nedeterminată, va avea loc pe data de 13 august.

Candidații care au promovat concursul, dar nu se vor putea titulariza pentru că nu există catedră vacantă pe perioadă nedeterminată pentru disciplina pentru care au optat, vor putea alege fracțiuni de normă la școli diferite acolo unde există această posibilitate în ședința programată pentru 20-21 august, precum și în cele ulterioare destinate completării normei didactice.

Repartizările vor fi efectuate în ordinea descrescătoare a notelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *