Secretarul Ioan Cojocari, încă la post

cojocari

Cu o vechime de 24 de ani în funcția de secretar al Consiliului Local Timișoara, Ioan Cojocari este un funcționar public cu vechime mare și cu o notorietate care depășește granițele municipiului.

Prin mâna lui au trecut aproape toate hotărârile de consiliu local și nu a putut fi clintit din funcție cu nici un chip. De fapt, nimeni nu și-a propus în mod serios să facă așa ceva, deși tentative au existat în câteva rânduri.

Tocmai când își anunțase ieșirea la pensie după constituirea noului consiliu local, pentru Ioan Cojocari s-a ivit o problemă: a fost trimis în judecată, acum trei luni, pentru finanțarea echipei de fotbal Politehnica Timișoara, în perioada 2008-2011, prejudiciul estimat fiind de 31,6 milioane de lei, conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

În timp ce consilierii PSD au cerut demiterea secretarului încă din luna aprilie a acestui an, conducerea primăriei nu s-a grăbit să ia vreo măsură. În această privință, primarul Nicolae Robu a declarat marţi că a fost informat că este necesar „să se mai întâmple ceva, e necesar un termen de comunicare. Mai sunt persoane trimise în judecată în același dosar.

În aceste chestiuni nu pot decide eu, am nevoie de un referat întocmit de aparatul de specialitate”. Șansele ca Ioan Cojocari să iasă la pensie cu fruntea sus sunt destul de ridicate, secretarul urmând să împlinească 65 de ani la sfârșitul lunii iulie.

Foto: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns