Sebastian Lăzăroiu aduce la Timişoara “Balena Albastră”

Scriitorul Sebastian Lăzăroiu (foto) se va afla miercuri, 22 noiembrie, la Timișoara. La ora 18, el va vorbi în Librăria “La Două Bufniţe” despre romanul său, “Balena Albastră”, apărut anul acesta la Editura Polirom, în colecția “Ego. Proză”, iar Marcel Tolcea și Oscar Manto îi vor fi alături.

“Fiecare cuvânt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Când mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul”, mărturiseşte Sebastian Lăzăroiu.

În romanul “Balena Albastră” abundă răsturnările de situație, iar adevărul are numeroase fețe, totul pe fondul unui joc de-a șoarecele și pisica în care nu se știe cine urmărește pe cine. Aleksei Sokolov, agent rus, este trimis sub acoperire în înghețatul Oimiakon, la capătul Rusiei, pentru a-i lua urma lui Znaiușki, ideologul din spatele celebrului joc fatal “Balena Albastră”.

Departe de familie, într-un loc izolat, în care temperatura nu depășește minus cincizeci de grade, Aleksei trebuie să se integreze în peisaj, să se amestece cu localnicii și să încerce să identifice persoane de interes care să-l conducă la cel mai căutat răufăcător al momentului.

Drumul spre țintă este însă lung, cu așteptări apăsătoare, cu obstacole neprevăzute, cu alianțe neașteptate și dușmani ascunși, dar totodată un bun prilej de autodescoperire și reflecție. Sebastian Lăzăroiu s-a născut la 20 martie 1970, în Comănești, judeţul Bacău.

Este de profesie sociolog, autor de studii naționale și internaționale de sociologie și antropologie, publicate în reviste și cărți de specialitate în română, engleză, italiană, franceză, dar şi publicist pe teme de analiză politică în diverse periodice din România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns