Se umflă apele în Banat. Avertizare de cod galben pentru bazinele din judeţele Timiş şi Caraş-Severin

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Timiș – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniș – bazin superior, Bârzava – bazin superior și mijlociu, Caraș, județele Timiș și Caraș-Severin, anunţă Institutul Naţional de Gospodărire a Apelor.

Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Bârzava și Caraș.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.
ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 25.07.2017 ora 11:35 – 25.07.2017 ora 20:00

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Timiș – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniș – bazin superior, Bârzava – bazin superior și mijlociu, Caraș


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns