SE SCUMPEŞTE apa într-o comună din Timiş!

darova 1

Într-o comună timişeană, autoritățile locale intenționează ca de luna viitoare să crească cu un leu tariful pentru apa potabilă, ajungându-se astfel la 2,5 lei pentru un metru cub.

”Am avut cel mai mic tarif din țară, de doar 80 de bani pe metru cub, însă din cauza pierderilor mari înregistrate în special pe perioada de vară am dublat suma, ajungând în prezent la 1,5 lei pe metru cub, însă de luna viitoare, vom mări prețul la 2,5 lei pe metru cub. Am luat această decizie pentru că avem costuri enorme, iar sistemul de alimentare a devenit nesustenabil”, spune primarul comunei Darova, Sorin Tilihoi.

Potrivit acestuia, în prezent administrația locală plătește o sumă similară de bani pentru pierderile de la rețea ca și cea achitată de toți cei 700 de consumatori din localitate.

”Multe gospodării sunt legate clandestin la rețea, astfel că în perioada de secetă, diferența dintre citirea contorului de la casa de apă și cea raportată de consumatori ajunge la 50 la sută. Presupunem că oamenii își udă grădinile.

În acest sens, avem un proiect pentru supravegherea racordurilor la rețea, astfel că vom monta ceasuri la marginea trotuarelor ca să fim siguri că nu se mai leagă nimeni înainte de contor”, a completat edilul-șef al comunei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns