Se schimbă regulile după care bănăţenii îşi pot construi o casă la ţară

Se schimba regulile dupa care banatenii isi pot construi o casa la tara. Daca vreti o cladire parter plus etaj, nu mai aveti voie sa o construiti doar cu vecinii si cu neamurile.

Trebuie sa va angajati un diriginte de santier, iar Inspectoratul de Stat in Constructii o sa verifice daca ati respectat sau nu normele de stabilitate si rezistenta. O lege in acest sens a fost a intrat deja votata de deputati, in aceasta saptamana.

Citeşte şi: Comuna din Timiş cu cel mai mare… apetit sexual

Pana acum, casele de la tara cu regim de inaltime parter si parter plus unu puteau fi construite cu derogari de la lege. Proprietarul avea nevoie de o autorizatie si de un plan al casei, in rest se putea apuca de munca impreuna cu vecinii, prietenii si rudele. Adica era liber sa se descurce.

Pentru a obtine cladiri de calitate, legea in acest moment ii obliga pe constructori sa respecte mai multe cerinte fundamentale atunci cand ridica o casa. Este vorba de rezistenta mecanica, stabilitate, securitate in caz de incendiu.

Sursa: cyd.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Se schimbă regulile după care bănăţenii îşi pot construi o casă la ţară

  1. iar ati gasit locuri de munca pt. someri ,oare ce au facut pana acum acesti diriginti si inspectori din costructii ,nu a fost destul ca proectantu care poarta toata raspunderea in ceea ce priveste rezistenta ,materialele folosite si punerea lor in opera ,pt. care incasa odata banii pe proiect .Nesimtitilor ,ati epuizat agenda cu legile in domeniu care sa ne faca viata mai frumoasa .

Lasă un răspuns