Se reia licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia. Prețul a fost dublat

Premierul Nicolae Ciucă, despre recensământ: sunt probleme în București, Timișoara și Iași

Se reia licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia. Prețul a fost dublat.

Primăria Municipiului Timișoara a relansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică (DALI – documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, proiect tehnic și asistență tehnică) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție ”Modernizare spațiu public – zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructura rutieră, utilități publice”.

Valoarea estimată a contractului de proiectare a fost majorată de la 504.201 lei la 1.176.470 lei, fără TVA, deoarece la precedenta licitație nu a fost depusă nici o ofertă.

Zona este delimitată de Calea Torontalului, bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii și este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului.

CITEȘTE ȘI: Funcţionarii publici din Grecia nu mai au voie să-şi răcorească birourile sub 26 de grade Celsius. Iluminatul stradal va fi redus la nivelul minim absolut necesar

Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei.

Obiectivul urmărit este revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat),  spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Durata contractului, care vizează și asistența tehnică pe parcursul execuției proiectului este de 48 de luni.

Pentru realizarea proiectului se vor solicita fonduri europene prin Program Operațional Regional.

Anunțul este publicat în SEAP și cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în 20.07.2022, ora 15:00.

 

foto: timisoreni.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *