Se mișcă lucrurile pentru persoanele defavorizate din Freidorf

galf

Grupul de acțiune locală (GAL) Freidorf anunță începerea implementării proiectului Furnizarea de servicii medicale în teritoriul cartierului, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în valoare de 1.323.331,22 lei.

CITEȘTE ȘI: Gheorghiță: În România se practică medicina de bloc. Zilnic primesc sesizări despre medici care inventează contraindicații la vaccin

Proiectul se va desfășura în perioada septembrie 2021 – octombrie 2023 și oferă asistență medicală cardiovasculară, integrarea grupului țintă în sistemul medical la nivel local și educarea si sensibilizarea grupului țintă la problemele de sănătate pentru 1.200 de persoane care au domiciliul în teritoriul vizat și sunt persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (persoane cu dizabilități, persoanele aparținând minorității roma, persoanele care se confrunta cu un grad ridicat de deprivare materială severă).

Persoanele interesate de a beneficia de serviciile oferite prin aceste proiecte trebuie să se înregistreze în grupurile țintă aferente fiecărui proiect. Pentru detalii și înscriere pot contacta GAL Freidorf la sediul asociației str. Tudor Vladimirescu nr. 25, cam. 8, telefon 0256 702745.

De asemenea, au fost semnate contractele de finanțare pentru proiectul „Învață să reușești!” – servicii integrate în comunitate, proiect ce va fi implementat de către Fundația United Way România și Școala Gimnazială nr. 15, și Pro Freidorf Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării ce va fi implementat de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Asociația Luptă, Zâmbește și Trăiește.

În această lună au început activitățile proiectului Sprijin pentru implementarea strategiei de dezvoltare locală GAL Freidorf prin acțiuni cultural-educaționale, finanțat de Primăria Timișoara prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișora.

În cadrul acestui proiect sunt prevăzute activități de formare profesională pentru profesorii din școlile din teritoriul GAL Freidorf (de exemplu, curs manager proiect, acreditat ANC), întâlniri cu cetațeni interesați de a intra în grupurile țintă ale proiectelor selectate de GAL, activități interculturale prin concursuri de proiecte între clase, sportive, muzicale, premiate cu table smart/interactive, instrumente muzicale, echipamente sportive.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *