Haos în Primăria Timișoara

Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă”

Eșecul suferit de conducerea primăriei în procesul cu sindicatele a generat o degringoladă totală în instituție. Nu se știe exact ce se va întâmpla cu anumiți salariați, îndesoebi cu cei care au fost angajați în ultimele luni, în baza noii organigrame.

CITEȘTE ȘI: Se mișcă lucrurile pentru persoanele defavorizate din Freidorf

Ori, aceasta din urmă tocmai a fost suspendată definitiv de Curtea de Apel Timișoara, fapt care a generat un haos total în administrația locală. Concret, cei angajați recent trebuie să plece? După prima sentință, cea a Tribunalului Timiș, care nu era una definitivă, viceprimarul Ruben Lațcău a informat personalul din subordine că nu se schimbă nimic și că nu are rost să se dea lucrurile peste cap  până la soluția definitivă. Acum, câmd aceasta a venit, Lațcău nu mai zice nimic.

”Am tot așteptat o comunicare din partea conducerii, însă e tăcere mormântală. Data trecută, după prima sentință, domnul viceprimar a făcut niște afirmații care erau în disprețul celor stabilite de magistrați”, spune liderul sindical Tiberiu Negrei. Acesta a precizat că după suspendarea noii organigrame, au apărut mai multe situații bizare, care ar putea fi taxate de către Curtea de Conturi. De pildă, o persoană apare și ca șef de serviciu și ca șef de birou și semnează două state de plată, dar încasează un singur salariu!

Cum se va justifica diferența de bani? Serviciu juridic al primăriei și-a luat, însă, măsuri de precauție și a trimis o adresă către serviciul de resurse umane, în care se precizează că se suspendă examenele de selecție pentru funcțiile de funcționari publici sau personal contractual, lucru apreciat drept corect de către sindicate. Rămâne însă de văzut cum va fi aplicată această situație de neimaginat, cu câte doi angajați pe aceași post, unul pe vechea organigramă și altul pe cea nouă, suspendată de instanță.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Haos în Primăria Timișoara

  1. „Rămâne însă de văzut cum va fi aplicată această situație de neimaginat, cu câte doi angajați pe aceași post, unul pe vechea organigramă și altul pe cea nouă, suspendată de instanță”.Nu stiu dece va bateti capul cu asemenea probleme minore,vor fi platiti si cei care au castigat procesele,primaria va plati si taxele judiciare cu salarile restante a celor pe care iau dat afara ca asa a vrut FRITZ si Lațcău,SPECIALISTI din USR care au fost angajati de maiestatile lor cu toate ca juristi de renume au spus ca esti ilegal datul afara cum vor muschi lor,au platit avocati externi cu niste sume exorbitante (20000 euro) ca juristi din primarie sant incompetenti sa apere interesele primarie dar sa isi ia salarile sant competenti.Timisoara nu are caldura de luni nu conteaza conteaza sa facem ce vrem noi ( Fritz si Lațcău )Dar toata „MAGARIA”asta ar trebui imputata lor nu sa plateasca din bani contribuabililor.Dar cine sa ia asemenea masura poate al de sus

Lasă un răspuns