Șase contestații în Timiș la concursul de directori în unitățile de învățământ

de invatamant

Șase dintre candidații din Timiș care au participat la concursul naționl pentru ocuparea funcțiilor de conducere la nivelul unităților de învățământ din județ au depus contestații la proba scrisă, susținută pe 15 octombrie. Doi dintre aceștia au contestat itemii primiți spre rezolvare, motiv pentru care răspunsul la obiecțiile lor poate veni doar din partea Ministerului Educației. În cazul celorlalți patru, lucrările vor fi reevaluate de o comisie județeană, deși lucrările candidaților au fost corectate de față cu ei imediat după susținerea probei scrisă, fiind vorba de un test grilă.

În județul Timiș, toate funcțiile de conducere existente la nivelul unităților de învățământ au fost scoase la concurs. Pentru cele 288 de posturi vacante au fost depuse 265 de dosare fiind validate 254. 16 candidați nu s-au prezentat în ziua concursului, doi s-au retras părăsind sala de examen, iar alți cinci au fost amânați pentru etapa specială din 28 octombrie, fiind testați pozitiv cu SARS-CoV2. În urma susținerii probei, 139 au reușit să promoveze obținând note peste 7. Aceștia urmează să susțină cea de-a doua probă, cea a interviului, care se va desfășura în perioada 5 noiembrie – 8 decembrie.

Inspectorul Școlar General Marin Popescu a precizat că va efectua o analiză amănunțită a răspunsurilor furnizate de candidații din Timiș, pe seturi de obiective evaluate, în vederea identificării nevoilor de formare a managerilor unităților de învățământ pe diferite direcții de competențe și de realizare a unor programe care să vină în întâmpinarea acestor nevoi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns