Lansare de proiect pentru integrarea în muncă a șomerilor tineri din vestul țării

Un proiect implementat în vestul țării pentru creșterea gradului de ocupare sustenabilă și de calitate pe piața forței de muncă a tinerilor care nu au un job, educație sau formare, este gata de start. Inițiativa ”Succes în carieră pentru TINEri!”, implementată de Asociația INOVATRIUM în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș, având o valoare totală de finanțare 4.864.718,74 lei din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, va fi lansată oficial joi, de la ora 14, în cadrul unei conferințe online.

România are o poziţie defavorabilă în rândul statelor Uniunii Europene în ceea ce priveşte indicatorul NEET (acronimul pentru formularea ”Not in Education, Employment or Training”), iar proiectul implementat de INOVATRIUM, în calitate de lider, împreună cu AJOFM Timiș, în calitate de partener, vizează prin derularea acestui proiect pe de o parte o mai bună pregătire a tinerilor șomeri necalificați pentru o piață a muncii dinamică, prin programe de formare profesională solicitate pe piață și a certificării competențelor acestora, dar și prin idetificarea de locuri de muncă pentru ei.

Pe perioada celor doi ani de implementare a proiectului se preconizează următoarele rezultate concrete: cinci afaceri nou-create și funcționale; 379 de persoane care beneficiază de formare profesională și sprijin în vederea ocupării; 164 de persoane ocupate pe piața forței de muncă. Proiectul se adresează tinerilor NEETs cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, care nu sunt încadrați pe piața muncii și nu urmează nicio formă de învățământ, dar care își doresc să dezvolte abilități și competențe profesionale în vederea obținerii unui loc de muncă.

La conferința de astăzu sunt așteptați reprezentanți ai  autorităților publice, ai organizațiilor neguvernamentale, ai unităților școlare, dar și alte persoane interesate. Pentru informații suplimentare, persoana de contact este Lavinia Moldovan, nr. tel. 0740.217.604, e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns