Se menține codul roșu la frontiera cu Ungaria

ungaria tir coada

Trafic intens în Punctul de Trecere a Frontierei Petea.Zeci de tiruri așteaptă în coloană să tranziteze frontiera către Ungaria și au format o coadă de câțiva kilometri. Timpii de așteptare sunt de 150 de minute.

Pentru tiruri, pe sensul de ieșire din țară spre Ungaria, este deschisă o singură arteră de circulație și tot una pe cel de intrare în țară, informează Poliția de Frontieră. La Halmeu, pe ambele sensuri, șoferii de TIR așteaptă 30 de minute.

CITEȘTE ȘI: Nume mari pe scena Timişoara Jazz Festival

Poliția de frontieră susține că, din cauza faptului că în data de 01.11.2019, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, deoarece s-a celebrat „Ziua Tuturor Sfinţilor”, dar şi datorită restricţiilor de trafic de la sfârşitul săptămânii (03.11.2019), în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună, ceea ce a determinat o creştere a timpului de așteptare pentru acest tip de mijloace de transport, conform satumarenews.ro

În plus, creşterea timpului de aşteptare pentru automarfare este generată, de faptul că, începând cu 1 noiembrie a.c., autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă.

Și luni a fost nebunie la vămile din vestul țării, spre Ungaria.

Camioanele au format cozi care s-au întins pe kilometri întregi, iar şoferii au aşteptat ore întregi până să treacă în ţara vecină. Cel mai rău a fost la Nădlac 2, în judeţul Arad, unde recordul zilei a fost de 480 de minute de aşteptare! Mai mult decât atât, şi circulaţia maşinilor mici a fost dată peste cap! La punctul de trecere Nădlac 2, pe autostradă, coada de camioane s-a întins pe 18 kilometri. Ca să treacă graniţa, şoferii au avut de aşteptat cât o zi întreagă de muncă!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns