Se mai „aerisesc” puşcăriile. Vezi ce declară Matei Suciu, deputat PSD Timiș

matei suciu 4

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legislativ care prevede măsuri alternative la pedeapsa cu închisoarea, respectiv de detenţie la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat sau prin zile echivalente în muncă în folosul comunităţii.

Deşi proiectul de lege a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL, liberalii nu au mai votat forma finală, motivând că PSD a adus modificări majore în Comisia juridică.

„Nu înţeleg atitudinea PNL, mai ales că proiectul a fost corelat cu legislaţia din ţările Uniunii Europene şi a fost agreat şi de organizaţiile care apară drepturile omului.

Legea diminuează aglomeraţia din penitenciare şi elimină o bună parte a cheltuilelilor statului cu deţinuţii”, a declarat Matei Suciu (foto), deputat PSD Timiş.

De măsurile judiciare nou-introduse pot beneficia deţinuţii cu pedepse de până la cinci ani, care nu au fost condamnaţi pentru fapte comise cu violenţă sau pentru corupţie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se mai „aerisesc” puşcăriile. Vezi ce declară Matei Suciu, deputat PSD Timiș

  1. Ca si completare la banatan. Domnilor deputati … daca tot va pasa de economia financiara a Romaniei, de ce nu luati in adoptie unu s-au chiar doi detinuti, retributia voastra a fost marita aveti cu ce sa-i intretineti, integratii in familiile voastre.

Lasă un răspuns