Începe evaluarea elevilor

evaluare1

Evaluarea naţională reprezintă un punct de reper din activitatea şcolarilor, de aceea ea trebuie tratată cu mare atenţie atât de către elevi, cât şi de către părinţi şi profesori.

Primii care vor intra în „focurile” examenelor sunt elevii din clasa a II-a. Evaluarea naţională pentru aceştia este programată între 7 şi 10 mai, având de susţinut probe la limba română, sau cea maternă, scris şi citit, plus matematica.

La doar o saptămână distantă va începe şi evaluarea la clasa a IV-a, care va cuprinde examinările la limba romană (15 mai), matematică (16 mai) si limba maternă (17 mai).

Tot în luna mai vor avea loc şi testările pentru clasa a VI-a, prima probă fiind la limbă şi comunicare (pe 23 mai), urmată de matematică şi ştiinţe (pe 24 mai).

Evaluările de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare.

Testul de limbă şi comunicare cuprinde limba şi literatura română şi limba modernă, iar la testul de matematică şi ştiinţe cuprinde matematica, fizica şi biologie.

La clasa a VIII-a, evaluarea naţională este mai elaborată, aceasta urmând să debuteze pe 11 iunie cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Urmează matematica, pe 13 iunie, şi limba şi literatura maternă, pe 14 iunie.

Rezultatele vor fi anunţate în 19 iunie, zi în care se pot depune şi eventualele contestaţii.

Înscrierile pentru evaluarea natională la clasa a VIII-a se fac în perioada 4 – 8 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns