Se întoarce iarna? Schimbări radicale: cum va fi vremea până pe 13 aprilie

Anunț de ultimă oră de la meteorologi: Cod galben de vânt şi ninsoare viscolită, inclusiv în vestul țării

ANM anunță că vremea se schimbă radical în urmtoarele zile, când temperaturile vor scădea accentuat, vor fi ploi, ninsori și lapoviță. Până în 16 martie, ora 10, vântul va bate cu putere, vremea se va răci accentuat și vor fi precipitații mixte, potrivit anunțului meteorologilor, scrie Realitatea.

CITEȘTE ȘI: Mituri legate de coronavirus. Ce nu este indicat să facem

În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50 -70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare.

În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în nord-estul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 23.03.2020 – 30.03.2020

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns