Cel mai recent bilanț al internărilor cu coronavirus la spitalul Victor Babeș din Timișoara. Ce spune primarul Nicolae Robu

coronavirus 14

La Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș ieri a fost o seară de foc. Au fost internate confirmate nu mai puțin de 12 cazuri, pacienți din Timiș și Hunedoara, dar și o femeie din Vaslui, aflată în carantină la Arad. Potrivit celor mai recente date, de la începutul crizei coronavirusului și până în prezent, 40 de pacienți depistați pozitiv pentru COVID 19 au ajuns în saloanele spitalului din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Se întoarce iarna? Schimbări radicale: cum va fi vremea până pe 13 aprilie

Din cei 40 de pacienți internați cu coronavirus, zece au fost din județul Timiș și 30 dein alte județe. Până acum s-au vindecat opt persoane dintre cele tratate la Timișoara, cinci dintre ele fiind din Timiș. Datele au fost făcute publice de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a postat informația pe Facebook. Edilul a ținut să precizeze că : ”

Încă o dată o spun: ESTE ESENȚIAL CE SE ÎNTÂMPLĂ LA INTRĂRILE ÎN ȚARĂ, terestre și aeriene. Dacă toți cei susceptibili a fi contaminați sunt responsabili, adică sinceri, declarându-se, când intră în țară, ca atare și autoritățile îi îndrumă conștiincios, conform procedurii, atunci lucrurile vor putea fi ținute sub control. Altfel…

Repet, în cele ce urmează, mesajul pe care vi l-am adresat și zilele trecute:

Vă rog să ne păstrăm calmul, dar să respectăm cu strictețe toate indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pt Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pt Situații de Urgență și de Comitetul Local pt Situații de Urgență.

Încă o dată, fac apel la CALM, dar totodată la RESPONSABILITATE!

În primul rând, vă cer tuturor celor care știți că prezentați riscuri să vă fi contaminat, date fiind locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și companiile pe care le-ați avut, CHIAR DACĂ VĂ SIMȚIȚI BINE, să stați acasă, respectiv să vă autoizolați, dacă așa ceva se impune, după regulile în vigoare.

În al doilea rând, vă cer celor care, dimpotrivă, nu vă încadrați în nicio categorie de risc, ținând seamă de locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și de companiile pe care le-ați avut, să fiți prudenți, să evitați orice contacte cu persoane din prima categorie.

Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem și o putem face cu suferințe minime!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns