Se întâmplă în Timişoara. Miracolul de la supermarket

Mai există omenie şi bunătate, chiar dacă sărbătorile au trecut. Dacă ştim să privim, le vom observa în jurul nostru. În imediata noastră apropiere, ascunse sub veşmintele banalităţii cotidiene, pândesc adevărate miracole.

Despre asta este vorba în povestea timişoreanului Radu Răducan, care a asistat la o mică minune iscată din senin în incinta unui mare magazin „O zi normală de ianuarie. Un supermarket dintrun mall din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: O fată de 12 ani şi-a filmat în direct sinuciderea. Filmarea ajunsă VIRALĂ nu poate fi scoasă de pe Internet. Poliţiştii, la mila reţelelor de socializare

O femeie îmbrăcată modest, cu doi copilaşi după ea. Era la rând la casa de lângă mine. Se vedea că micuţii sunt crescuţi cu mult bunsimţ, după cum se comportau. Pe bandă erau o rudă de salam, o sticlă de 1, 5 litri de lapte, câteva conserve şi o pâine. Nu alcool sau altceva.

Am prostul obicei să observ tot felul de tâmpenii. În spatele ei, doi tineri pe la 16 -17 ani şi alte câteva persoane îşi aşteptau rândul ca să-şi plătească cumpărăturile. Femeia scoate dintr-un buzunar o pungă cu mărunţiş, numai monede de zece şi de cinci bani. Îşi cere umil scuze casieriţei pentru că aceia sunt toţi banii pe care îi are şi mai spune că speră să-i ajungă.

Îşi cere iertare şi celor din spatele ei pentru timpul de aşteptare prelungit de număratul mărunţişului. Toată lumea stă liniştită şi aşteaptă în rând. Banda mea era deja blocată şi stăteam. După ce numără răbdătoare, casieriţa îi spune că are 17 lei şi 60 de bani şi că e în regulă.

Poate să plece cu acele cumpărături, după ce primeşte restul. Mă ofer să achit eu totul. Casieriţa mă priveşte lung, îmi zâmbeşte şi îmi spune că acele cumpărături au fost deja plătite. Eu insist, dar ea nu îmi mai răspunde. Scoate bonul, deschide casa şi îi oferă femeii rest.

Aceasta se uită lung şi zice că e o greşeală, că ea na dat o bancnotă de 50 de lei. Timişoreanca de la casă o îndeamnă ferm să primească restul. Ruşinată, cumpărătoarea lasă capul în pământ, însă îşi primeşte într un final produsele puse pe bandă şi… restul.

Cu ochii în lacrimi, îi mulţumeşte apoi acelei tinere. În acea secundă am crezut că se prăbuşeşte cerul peste mine. Îmi spuneam în gând: Uite că mai sunt şi oameni cu suflet mare! Nici n-am apucat să reflectez prea mult la asta, că i am auzit pe cei doi adolescenţi spunând casieriţei că este o persoană extraordinară şi că ei nu mai vor să cumpere nimic.

Rapid, tinerii au făcut doi paşi către mama cea sărmană şi i-au întins o bancnotă de 100 de lei, subliniind că ei nu au nevoie de acei bani, că vruseseră să-şi cumpere tutun, dar îşi dăduseră seama că suma îi e mult mai necesară ei şi micuţilor.

Ca prin minune, toţi oamenii care au asistat la scenă au oferit ce au putut şi cât au putut. Mâncare, dulciuri, bani. Am încercat să vorbesc cu femeia, dar aceasta, copleşită, plângea. M-am întors la casieriţă, să-i mulţumesc pentru gestul ei.

A zâmbit senin şi mi-a spus: Nu puteam să primesc un cadou mai frumos de la Dumnezeu de ziua mea!”, relatează Răducan, adăugând, pe o cunoscută reţea de socializare, un „La mulţi ani!” din inimă pentru tânăra cu suflet bun care şi-a sărbătorit ziua de naştere ajutând un om necăjit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

30 thoughts on “Se întâmplă în Timişoara. Miracolul de la supermarket

   1. Tu ai cumparat un caiet unui mame sarace cu un copil care nu are nici cu ce sa se imbrace in prima zi de scoala. Ce a fost in magazin a fost mai mult teatru, zi de zi acasa sau la locul de munca poti ajuta un sarac cu mult mai mult fara sa pozezi in mos Craciun!

 1. Daca este adevarat !!!! nu credeti ca numele caseritei ar fi frumos sa fie afisat mare ,macar in presa ???!!! sau este o facatura de presa !!!!!

 2. Oamenii care fac un asemenea gest NU îl fac ca sa ii stie lumea, il fac pentru ca asa simt. Cei care isi vor numele atârnat in laude nu fac gesturile astea din suflet ci doar pentru lauda.

 3. Aceasta stire nu e verificata. O spune si dl Radu Raducan pe profilul sau fb unde a copiat si publicat acest text, fara sa fie martor. Ar fi frumos sa fie asa, dar nu stim sigur, ci doar credem o poveste neverificata. Autoarea articolului ne poate da mai multe detalii despre ce a publicat si semnat aici?

 4. daca a-ti fost atenti ,casierita I-a dat acei 50 lei din sertar …. deci nu a fost tocmai bine .Sertarul ia iesit pe minus ,clar ca a facut ea o fapta buna ,dar pe banii altora nu din bugetul ei personal 🙂

  1. Draguta…..pana la sfarsitul schimbului putea sa puna banii inapoi. Crede-ma ca cineva ii numara sertarul. Cunosc procedura. Nu era greu sa adauge ea banii lipsa. Dar tu esti cam suspicioasa nu e asa?

  2. Cât scepticism!!! Nu poți crede că apoi a pus banii la loc din buzunarul ei???
   Nu cred căe atât de naivă sa-și riște locul de munca și mai ales demnitatea!!!
   Cât cinism în unele comentarii….. Oare mai avem un pic de umanitate???

  3. Repede te-ai gasit tu sa judeci daca tu nu o faci mai bibe taci
   Sti vorba aia de tacea filozoafa erai Rusine sa iti fie cu siguranta a pus bani la loc

  4. Din care banii altora??Daca iese pe minus plăteste de la ea din buzunar si daca iese pe plus bani rămân la magazin,doar nu fura pe alți , bogata imaginație.

  5. Foarte frumos gestul casieritei dar hai sa nu ii plangem de mila pentru efortul financiar. Aproape nimeni nu iti mai da rest sub 10 banuti. Daca faceti un calcul la cateva sute de clienti pe schimb/casiera ce nu platesc cu cardul, in nici un caz nu iese pe minus!
   Lumea uita sau inca nu stie de scandalul de la Kaufland si alte magazine cu acele cartoane de peste 100 de grame de pe cantarele de la fructe si legume? La fiecare cantarire esti furat cu cel putin 50 de bani! In schimb ne place spectacolul dar nu vedem hotia de zi cu zi

 5. Daca atunci si acolo a fost un moment potrivit pt acea familie,ce trebuia sa fuga caserita dupa ea sa nu vada nimeni ia dat ca rest nu a fluturat banii ca sa vada altii

  1. Cati din cei care stateau la coada strang niste lucruri vechi dar inca bune, utile si merg la sat sa ofere sprijin acelora cu pensii de mizerie? Cati dintre acestia curata cu lopata zapada din fata casei sau blocului inaintea unei pensionare cardiace. Aproape nici unul, dar aici in magazin in lumina „reflectoarelor” asa cum vad pe net ca se intampla in alte tari de zeci de ani, se ofera si ei sa cotizeze ceva. Asta e culmea parvenirii acestui popor, jucam teatru ca dă de bine.

 6. Decat am comenta daca e adevarat sau nu, am putea face cel putin la fel cum am citit in articol si atunci cel putin in dreptul fiecaruia va sti ca e adevarat.
  Da e mai usor sa fii sceptic , sa comentezi si sa iti dai cu parerea ,decat sa faci un asemenea gest. Sau poate zici… Lasa pe altii sa o faca ! Atunci la fel ar trebui sa faci si cu comentariile.
  Fii propria provocare si veo vedea in jur cu alti ochi.
  Succes!

 7. Majoritatea nu observa starea generala a societatii care a condus la situatii de acest gen.
  Doi tineri de 16-17 ani asa cum afirma ziarista i-au întins o bancnota de 100 de lei, subliniind că ei nu au nevoie de acei bani, ca vrusesera sa-si cumpere tutun. Nu cumva vanzarea de tutun si alcool este interzisa prin lege tinerilor sub 18 ani? In dorinta de a face povestea cat mai siropoasa ziarista a bagat si detalii care nu prea stau in picioare, legal acei tineri nu stateau acolo sa-si cumpere tigari!
  Problema societatii consta in faptul ca in scoala sau acasa toti invata cum sa fure mai mult si mai repede dupa modelele din politica sau showbiz fara sa le pese de saracii societatii care pot fi ajutati si altfel decat intr-un mod teatral doar ca sa impresionam asistenta!

 8. E doar o mare abureala, o”stire” pentru like-uri dupa titlul boombastic pe care il are. Care-i miracolul? Asa e normalitatea…dar nu la noi, daca sunteti in stare ” ziaristilor” care sunteti, lasati nume, sau macar supermaket-ul cu pricina. Halal voi…

 9. si daca e o poveste sau o nascocire,in loc s-o comentam mai bine am aplauda bunatatea,nu de alta dar a cam disparut in randul banaatenilor…sa fiu sincer,ar trebui sa ne bucuram de astfek de minuni.

  1. Vanzatoarea a fost umana si demna de lauda indiferent de zona din care provine. Bucurati-va ca mai exista oameni, si nu mai desfaceti firul in 4.

Lasă un răspuns