Se întâmplă la Timișoara! Ședință a CLT online, căci în sala mare se ține un ”lucru” minor!

Ziua Timișoarei. Copiii, consilieri locali pentru o zi

 Se întâmplă la Timișoara! Ședință a CLT online, căci în sala mare se ține un ”lucru” minor!

Desfășurarea online a unei ședințe de plen a Consiliului Local sună bizar pentru toată lumea în acest moment, în condițiile în care pandemia s-a ofilit de multă vreme.

Dar totuși se întâmplă la Timișoara! Este decizia asumată de primarul Dominic Fritz, care se dovedește grijuliu peste măsură față de sănătatea consilierilor, funcționarilor municipali, presei și a altor eventuali participanți la o ședință ținută fizic.

CITEȘTE ȘI: Ziua Europei, sărbătorită și la Timișoara (foto)

În schimb, exact la ora la care plenul se va desfășura marți via internet, adică 17, în sala de ședințe a Consiliului Local va avea loc bine-mersi o altă întrunire!

O întâlnire cu proprietarii imobilelor și investitorii din zona Strategiei de dezvoltare teritorială urbană Timișoara Nord, urbaniștii și arhitecții interesați, e programată în incinta respectivă taman în momentul în care consilierii vor dezbate și vor vota mai multe proiecte, însă online în cazul lor.

”Orice cetățean este bine-venit să participe la discuție și departamentul de urbanism va analiza propunerile venite pentru varianta finală a strategiei”, transmite municipalitatea cu referire la evenimentul care se va desfășura cât se poate de fizic, ba nici măcar cu recomandări privind distanțarea socială ori portul măștii de protecție.

Proiecte de hotărâri precum aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 al SC Piețe SA Timișoara, reorganizarea Centrului de proiecte al Primăriei, dar și trecerea din domeniul public în cel privat al municipiului Timișoara a unor clădiri și terenuri figurează pe ordinea de zi a ședinței la care consilierii vor participa prin internet în timp ce sala mare va fi ocupată de un eveniment mult mai puțin important.

Este cel puțin bizară această decizie, căci la alte ”dedesubturi” nici nu vrem să ne gândim…

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *