Se întâmplă într-o comună din Timiş: localnicii pun umărul alături de autorităţi la o investiţie de care vor beneficia toţi

parc peciu

În multe comunităţi (e drept, prea puţine în România) se obişnuieşte ca oamenii să pună umărul pentru a sprijini autorităţile, fie că este vorba de pază în cartierul în care trăiesc sau de realizarea unor obiective de care beneficiază întreaga comunitate.

Acest model va fi pus în practică de edilii din Peciu Nou. Pentru că bugetul local nu le permite să realizeze foarte multe lucruri, iar comuna este „în urmă cu zece ani faţă de 2017”, după cum mărturiseşte primarul Gabriel Drăgan, edilul-şef a decis să aibă o întâlnire cu localnicii pe tema realizării singurului parc din comună.

„Proiectul pentru parc există încă din 2011. Noi avem 150.000 de lei de la bugetul local, bani din care probabil vom reuşi să facem aleile şi, poate, gardul. Pentru restul, vom cere sprijinul comunităţii şi poate se implică şi agenţii economici”, afirmă Drăgan.

La ceas de seară, autorităţile locale din comună au organizat o întâlnire cu localnicii, prezentându-le motivele pentru care nu se pot aloca mai mulţi bani pentru realizarea parcului şi cerându-le, totdată aportul la acest obiectiv important. Trebuie menţionat că parcul este degradat, fiind singurul din toată comuna.

„Au venit la întâlnire şi persoane mai în vârstă, care s-au oferit să ne ajute. Urmează să stabilim noi întâlniri la căminul cultural, pentru a vedea ce poate face fiecare. Sunt convins că dacă se implică în realizarea acestui parc vor avea şi mai multă grijă să nu se deterioreze. Fiecare ştie să bată un cui şi poate ajuta la transformarea acestuia”, spune Drăgan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns