Se întâmplă în România. Vilă construită pe un bloc

Se întâmplă în România. Vilă construită pe un bloc

Se întâmplă în România. Vilă construită pe un bloc

În spațiul public a apărut zilele trecute un clip video cu o căsuță amenajată pe un imobil cu 8 etaje din cartierul Răcădău, de vizavi de Parcul Trandafirilor, în Brașov. Cel care a realizat filmarea s-a întrebat oare dacă respectiva construcție are autorizație.

Practic, lângă spațiile tehnice amenajate din construcția imobilului este și o construcție ce seamănă cu o casă, cu terasă. „O casă pe un bloc? Cu toate actele la zi!?….NU CRED! Orașul tuturor posibilităților urbanistice!”, a remarcat Eugen H., autorul filmării.

Casă cu acces prin scara blocului

Reprezentanții Poliției Locale Brașov, în subordinea căreia se află Departamentul Disciplina în Construcții, s-au autosesizat după apariția informației în spațiul public și au efectuat verificări la fața locului. Aceștia au constat că respectiva construcție este perfect legală și are deja o vechime de mai bine de un deceniu. Accesul spre spațiul cu pricina se face prin scara blocului, pe o scară metalică.

„Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, au precizat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.

Ulterior, reprezentanții Poliției Locale ne-au mai transmis câteva informații cu privire la situație: „Construcția respectivă a avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu: „Timișoara are acum un aeroport așa cum merită”

Sursa foto: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *