Sorin Grindeanu: „Timișoara are acum un aeroport așa cum merită”

Compania aeriană Qatar Airways vrea să investească aproape 300 de milioane de euro la Aeroportul Timișoara

Sorin Grindeanu: „Timișoara are acum un aeroport așa cum merită”

Moment istoric, astăzi, la Timișoara: chiar în ziua în care se împlinesc două decenii de la aderarea României la NATO, și cu două zile înainte de intrarea țării noastre în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost inaugurat noul terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia”.

aeroport 3 1

Construit de o firmă românească, noul terminal a fost, pentru Ministerul Transporturilor, unul dintre cele mai îndrăznețe obiective.

„Timișoara are acum un aeroport așa cum merită. Și îmi doresc ca Timișoara să rămână un oraș simbol pentru un proiect împlinit – România e în Schengen”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

aeroport 5 1

În context, demnitarul a mai anunțat un alt obiectiv major, respectiv modernizarea liniei de cale ferată Gara de Est – Aeroport, lucrare care include și construirea unui sector de cale ferată.

„În această vară se deschide circulația pe Centura de Sud a Timișoarei.

Și tot atunci vom avea, deja, semnat contractul pentru Centura de Vest.

Toate aceste investiții nu au culoare politică – cine ocupă poziția de ministru al Transporturilor este obligat să se ocupe de implementarea și realizarea a cât mai multor proiecte”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

„Obligația noastră, a oamenilor politici locali, este aceea de a aduce în Timiș astfel de obiective importante și de a le duce la bun sfârșit”, a declarat, la rândul său, Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților și al PSD Timiș.

„La Aeroportul Timișoara, cu două zile înainte de intrarea în Schengen, un constructor român a reușit să finalizeze acest noul terminal de plecări externe.

Nu este singura investiție importantă, aș mai aminti aici de Institutul Oncologic, Spitalul de Arși, construirea unui nou stadion.

Timișoara, Timișul, au dreptul de a obține investiții, și mă bucur că, împreună cu Sorin Grindeanu, am adus investiții mari în județ.

În ultimii 30 de ani, Timișul a contribuit la bugetul național, dar nu am obținut nimic.

În ultimii 3 ani, acest lucru s-a schimbat.

Alături de Sorin Grindeanu am găsit deschidere la București”, a mai afirmat Alfred Simonis.

aeroport 2 1

Deschiderea de care vorbește Alfred Simonis este reflectată și de prezența la Timișoara, pentru a doua oară în ultima săptămână, a premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD și a liderului PNL, Nicolae Ciucă.

Ambii au adus, și ei, cuvinte de laudă la adresa constructorului român, care a finalizat la termen investiția, dar au subliniat că un proiect de asemenea anvergură, la fel ca toate marile proiecte derulate în prezent în țară, nu pot fi demarate și duse la bun sfârșit fără un climat politic de stabilitate și liniște.

CITEȘTE ȘI: Ultimele pregătiri pentru deschiderea Târgului de Paşti, la Timişoara. Programul evenimentelor

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sorin Grindeanu: „Timișoara are acum un aeroport așa cum merită”

  1. D.le Grindeanu, pe cand se vor relua cursele catre Viena?
    Degeaba ne laudam, daca suntem limitati si superficiali, mai bine sa fim mai modesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *