Se conturează centura de sud a Timişoarei. Ce se întâmplă la Giroc, Chişoda, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Utvin

Se conturează centura de sud a Timişoarei. Ce se întâmplă la Giroc, Chişoda, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Utvin

La finele lunii trecute, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România a emis autorizația de construire etapa a II-a, aferentă lucrărilor aflate pe amplasamentul suplimentar din coridorul de expropriere al variantei de ocolire Timișoara Sud, conform HG nr. 1072/2020 și deciziei de expropriere nr. 397/19.02.2021. Astfel, antreprenorul Tirrena Scavi va putea demara lucrările în zonele expropriate suplimentar (sensuri giratorii, relocări de utilități).

Din punctul de vedere al lucrărilor de pe șantier, după cum anunță reprezentanții DRDP Timișoara, pe câteva porțiuni din zona DN 59 – Chișoda, zona Moșnița Nouă – Drumul Boilor și în zona Ghiroda (conexiune cu centura de nord și DN 6) a început realizarea structurii rutiere: umpluturi cu pământ, așternere de balast, după care va urma piatra spartă și, ulterior, straturile de asfalt.

Continuă decopertările terenului în zona localităților Chișoda și Giroc, relocările rețelei Transgaz din zona Moșnița Nouă și lucrările specifice pentru podul peste Bega, la Ghiroda, pasajul peste calea ferată din zona localității Utvin, precum și lucrările la podețe.

Centura de sud a Timișoarei va avea aproape 26 de kilometri, câte o bandă pe sens și va costa 272.432.921,95 lei fără TVA. Lucrările la șosea au început anul trecut, iar termenul de finalizare stabilit prin contract este martie 2022.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se conturează centura de sud a Timişoarei. Ce se întâmplă la Giroc, Chişoda, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Utvin

  1. Pe santierul Timisoara-Dumbravita-Giarmata-autostrada nu mai lucreaza nimeni de cateva saptamani…si cand te gandesti ca peste o luna ar fi trebuit sa se dea in folosinta portiunea autostrada-centura Timisoarei…Lucrare romaneasca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *