Se coace o nouă Tabără în PNL Timișoara

Se coace o nouă Tabără în PNL Timișoara

Încă un liberal și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL Timișoara, alegerile urmând a avea loc în 3 iulie. Este vorba de Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei, care a transmis următorul mesaj:

”Suntem într-un moment în care ne concentrăm pe obiectivul de a forma o echipă competitivă la conducerea PNL Timișoara și nu ne mai permitem să ne gândim doar la împărțirea de funcții. Este un moment în care strângem rândurile, încetând să ne mai vedem de vechile răni ale pierderii primăriei și întorcându-ne cu gândul spre viitor.

Este un moment în care decidem fie să ne fim suficienți nouă înșine, așa cum suntem azi, fie să deschidem porțile partidului și să pornim în consolidarea unei noi echipe liberale în Timișoara, cu oameni de calibru, capabili să dezvolte orașul și aria noastră metropolitană, pentru orizontul 2030. Am fost astăzi alături de o parte din echipa pe care mă bazez pentru viitorul PNL în Timișoara pentru a ne depune candidaturile, opțiunea mea fiind pentru funcția de președinte al organizației municipale.

Mă cunoașteți, nu îmi intră în obișnuință să vând vorbe goale. Vă pot confirma că am alături o suită de liberali semnificativi pentru organizație și dintre simpatizanți, oameni care m-au încurajat și mi-au confirmat susținerea pentru a conduce organizația Timișoara. Dacă nu aveam șansa de a primi susținerea acestor oameni, probabil că nu m-aș fi decis să intru în alegerile interne pentru funcția de președinte PNL Timișoara, probabil că aș fi candidat la vicepreședinte, cu o viitoare concentrare doar asupra vieții administrative.

Politica este muncă de echipă, iar asta mă obligă și la muncă, dar și la sinceritate. Spun foarte clar: PNL Timișoara nu are astăzi suficiente resurse de reprezentare, prestigiu și impact public, ca organizație, prin care să convingă timișorenii că este pregătită pentru dificilul serviciu public de a administra o comunitate atât de complexă, astfel că abia de aici înainte începe munca de dezvoltare a organizației.

Când vorbim de o nouă echipă de conducere la PNL Timișoara, suntem chemați să ne gândim la oameni de anvergură, care pot să susțină public idei și soluții politice, să scrie texte politice și să participe la dezbateri publice fără nici un complex. Acest tip de lideri, cu unele excepții, au lipsit până acum din PNL Timișoara. Liderul PNL trebuie să fie acompaniat de un tandem de voci reprezentative pentru Timișoara, care se exprimă liber alături de lider, care propun viziuni inteligente și soluții pentru cele mai complexe situații si decizii strategice ale orașului.

Consacrarea unei noi echipe și a unui lider vizibil pentru conducerea administrației locale, în percepția timișorenilor, va fi posibilă cu șase-opt luni înainte de alegerile locale din 2024. Dar, există o condiție prealabilă pentru ca să se producă această schimbare favorabilă liberalilor, în opiniile cetățenilor: să ne propunem în mod cinstit și autentic să recâștigăm Primăria Timișoara, cu credința că este absolut posibil, că este absolut util orașului și că stă în puterea echipei PNL să revină la conducerea orașului.

Noi, politicienii, avem o sarcină aridă, trebuie să ne asumăm un proiect politic, începând de la a crede în ideile pe care le susținem, continuând apoi cu o muncă uneori epuizantă, toate acestea fiind făcute cu mobilizare și energie”.

La șefia PNL Timișoara și-a anunțat candidature și Raul Ambruș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se coace o nouă Tabără în PNL Timișoara

Lasă un răspuns