Se așteaptă trafic intens la punctele de frontieră. Printr-o aplicație online puteți afla care sunt timpii de așteptare

frontiera 5

Ca în fiecare an, sărbătoarea Învierii Domnului aduce și un trafic mare la frontierele din vestul țării. Aceste creșteri apar pe sensurile de intrare în România, mulți conaționali dorind să petreacă sărbătorile în familie. Măsurile pentru fluidizarea traficului la frontiere s-au luat încă de la începutul lunii aprilie, când s-a sărbătorit Paștele catolic.

”Este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei. În limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau intrare în ţară, după caz.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, au transmis reprezentanții Poliției Române de Frontieră

Anul trecut, în perioada sărbătorilor pascale, cele mai tranzitate puncte de frontieră au fost în vestul şi sudul ţării, cele aeroportuare fiind, de asemenea, solicitate. În unele puncte de frontieră, în această perioadă, se pot înregistra valori duble de trafic.

PTF Nădlac II Autostradă, la frontiera cu Ungaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier, anul trecut, de 260.000 persoane și 110.000 mijloace de transport. În acest punct de frontieră s-a lucrat și se va lucra în continuare pe zece benzi pe sens, șase pentru autovehicule și patru pentru camioane.

La PTF Borş, un alt punct de trecere de la granița cu Ungaria foarte tranzitat, poliţiştii de frontieră au verificat 210.000 persoane și 77.000 mijloace de transport. Și aici se lucrează pe opt benzi pe sens, șase pentru persoane și două pentru camioane.

Cel mai tranzitat punct de trecere aeroportuar a fost PTF Aeroport Henri Coandă, unde s-au prezentat 433.000 persoane la controlul de frontieră. Din constatările Poliției de Frontieră reiese că și traficul de mărfuri crește în această perioadă.

”În ceea ce priveşte situaţia de la graniţa româno-ungară din ultimele zile, când s-au înregistrat timpi de aşteptare mari, reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute (31.03-02.04.2018), pe teritoriul Ungariei a fost restricţionat traficul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, ca urmare a sărbătoririi Paştelui catolic, iar de la ridicarea restricţiei, 02.04.2018, ora 23 (ora României), poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile la peste 11.000 autovehicule de mare tonaj, 2.700 pe sensul de intrare şi 8.300 pe sensul de ieşire din ţară”, au transmis reprezentanții instituției.

Dintre punctele de frontieră, PTF Nădlac II Autostradă de la frontiera cu Ungaria a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de la ridicarea restricţiilor, poliţiştii de frontieră români, împreună cu autorităţile maghiare, efectuând formalităţile de control pentru 4.265 de autocamioane. Și pentru această categorie de mijloace de transport este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

La granița cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere și sunt acoperite cu personal toate arterele de intrare și ieșire, în total fiind 52 de fluxuri la intrarea în România și 54 la ieșirea din țară.

”Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor acestora, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie online prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, susțin reprezentanții Poliției Române de Frontieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns