Vinerea Mare din Postul Paştilor

vinerea mare

Astăzi, în Vinerea Mare din Postul Paștilor, se comemorează pătimirea, răstignirea și moartea lui Iisus Hristos pe cruce, pentru ca, la sfârşitul Săptămânii Mari, să prăznuiască Învierea Domnului.

În acest an, atât credincioșii ortodocși și cei greco-catolici trăiesc la unison ziua de doliu a martiriului, iar cei evlavioşi îi acordă cuvenita semnificaţie, rugându-se şi meditând la Fiul lui Dumnezeu, Cel Care, prin jertfa Sa, a răscumpărat păcatele neamului omenesc.

Vinerea Mare este o zi de post negru, una de durere, dar mai presus de toate una de iubire, căci ea le oferă credincioșilor prilejul de a rememora calvarul hristic, dar și de a se închina lui Iisus și de a reflecta asupra a ceea ce sunt datori să facă, în calitate de oameni pentru care Hristos s-a jertfit.

La Catedrala Mitropolitană, Ceasurile Împărăteşti au început la ora 8, iar la ora 15,30 va avea loc Punerea în Mormânt a Domnului. Credincioşii se vor putea închina în faţa Sfântului Epitaf până la ora 19, oră la care va începe Denia Prohodului Domnului.

Sâmbătă, la ora 7,30, timişorenii sunt aşteptaţi în cel mai important lăcaş de cult ortodox din oraşul de pe Bega pentru Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, iar la ora 24 va avea loc slujba Învierii Domnului.

Duminică, în prima zi de Paşti, Sfânta Liturghie Arhierească va începe la ora 9,30, iar la ora 18 este programată A Doua Înviere a Domnului, urmată de un concert de imnuri pascale susţinut de Corul Catedralei Mitropolitane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns