Se apropie vârful valului patru al pandemiei. Explozie de cazuri în Timiș

Profesorul Emilian Popovici: „Se arată un posibil val 6 al pandemiei. Circulă o variantă rezistentă la antivirale și anticorpi”

Medicii și specialiștii în epidemiologie și sănătate publică anunță începerea valului patru al pandemiei de Covid-19 cu trei catalizatori principali: începerea școlii, întoarcerea din concedii și răspândirea tulpinii Delta, mult mai contagioasă decât cea inițială.

„Dacă anul trecut o persoană infectată transmitea virusul altor două persoane, acum, o persoană infectată cu varianta Delta infectează alte opt sau chiar nouă persoane”, a afirmat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, medicul timișorean Emilian Popovici.

Acesta susține că singurul lucru care poate compensa agresivitatea tulpinii Delta este faptul că există totuși persoane vaccinate, chiar dacă mult mai puține decât ar fi fost de dorit, și că peste un milion de români au trecut prin boală, având astfel anticorpi chiar dacă nu s-ar afla printre cei vaccinați.

O estimare a Societății Române de Epidemiologie pentru cifrele maxime așteptate în valul patru va fi disponibilă abia la începutul lunii viitoare, însă coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat deja că vârful valului va fi atins la jumătatea lunii septembrie, când, după părerea acestuia, sunt așteptate peste 1.500 – 1.600 de cazuri de Covid-19 pe zi. Estimarea specialistului este pe cale să se împlinească, Grupul de Comunicare Strategică raportând ieri 1.470 de noi îmbolnăviri de coronavirus.

În România, cele mai multe cazuri noi de Covid-19 s-au înregistrat în 18 noiembrie 2020, fiind 10.269. Vârful anului 2021 a fost în 25 martie, cu 6.651 de cazuri noi.

Explozie de cazuri în Timiș

Autoritățile timișene au raportat joi, 107 cazuri noi (54 la Timișoara, nouă la Giroc, șapte la Moșnița Nouă, patru la Lugoj, trei la Mașloc, două la Giarmata, Iecea Mare, Jimbolia, Recaș, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Șag și câte unul la Bârna, Bucovăț, Cărpiniș, Cenei, Comloșu Mare, Coșteiu, Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Găvojdia, Liebling, Ciacova, Făget, Orțișoara, Peciu Nou și Secaș), după efectuarea a 2.030 de teste, dintre care 890 de tip rapid. Un deces a fost înregistrat ieri, totalul morților ajungând la 1.308.

CITEȘTE ȘI: Dr. Musta avertizează: esențială este prevenția bolii care se face prin vaccinare

În spitalele timișene erau 110 persoane diagnosticate cu COVID, 28 fiind la Terapie Intensivă.

Rata de infectare cu este la nivelul județului de 0,73 la mie, iar la Timișoara de 0,78 la mie. Incidență crescută este la Denta (3,43 la mie), Jebel (3,2 la mie), Bucovăț (2,99 la mie), Dudeștii Noi (2,76 la mie), Darova (2,33 la mie), Ciacova (2,1 la mie).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se apropie vârful valului patru al pandemiei. Explozie de cazuri în Timiș

  1. Se apropie varful valului patru? Pai cand au fost cateva mii pe zi cu tulpina originara din Wuhan ce varf era?Acum cu super infectioasa tulpina Delta sunt aproape 1500.Toti acesti Nostradamusi cu specializare in boli infectioase sau nu – sperie lumea ca vai suntem deja in valul 4.Pai vom fi intotdeauna unde EXACT se vrea sa fim…5,6,7,8 Dar noi oamenii cand vom mai fi cu adevarat linistiti sa ne traim aceste vieti?Pana cand?

Lasă un răspuns