Se anunță viscol puternic. Meteorologii au emis 5 alerte cod portocaliu și galben până marți. Este afectat și Banatul

Cod galben de ceață și ghețuș, sâmbătă dimineața, în Caraș-Severin

Se anunță viscol puternic. Meteorologii au emis 5 alerte cod portocaliu și galben până marți. Este afectat și Banatul.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică 5 alerte cod galben și portocaliu de viscol. La munte se anunță rafale de până la 140 km/oră. O avertizare cod portocaliu vizează 6 județe, iar cea de-a doua 16 județe. Marți, vântul puternic ajunge în nord-est și sud-est, afectând 13 județe.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Un microbuz înmatriculat în Hunedoara, filmat în timp ce trăgea șase sănii cu copii și adolescenți

Primul cod galben va fi în vigoare luni între orele 2.00 – 15.00 și anunță viscol și ninsori. În Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Viscol la altitudini de peste 1700 de metri

Apoi, un cod portocaliu emis pentru intervalul luni ora 5.00 – 10.00, avertizează că, la altitudini de peste 1700 de metri, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h. Va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Codul portocaliu vizează județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț, Cluj și Alba.

Începând de luni ora 18.00 până marți la ora 20.00, va fi viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni. Cel de-al doilea cod galben anunță în aceste zone vânt cu viteze de peste 70…80 km/h. Temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Îndeosebi în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în joi dimineață.

Cel de-al doilea cod portocaliu a fost emis pentru perioada luni ora 22.00 – marți ora 20.00. La altitudini de peste 1600 de metri, în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Sunt vizate județele Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Covasna.

În fine, ultima alertă cod galben, emisă pentru intervalul marți ora 5.00 – ora 20.00, anunță pentru Dobrogea, estul Munteniei și Moldova vânt intens, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

Ultimul cod galben vizează județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

(sursa: Mediafax)

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *