Se anunţă un mare festival într-o comună din Timiş

A devenit deja o tradiție pentru locuitorii din Timiş ca în fiecare an, la mijlocul lunii mai, să se desfășoare un concurs gastronomic specific locului.

Primarul comunei Moraviţa, Ion Fiștea, om cu experiență și state vechi în ale administrației publice, reușește să-şi mobilizeze colegii din grupele de vânătoare și pescuit dar și colegii din Primăria Moravița pentru a organiza o acțiune gastronomică ce reunește specialiști în gătitul la ceaun din întreaga zonă.

Din Moravița, din Gaiu Mic, din Clopodia, din alte localități ale zonei dar și din Sânnmihai (localitate din Serbia învecinată cu Moravița) unde trăiește o comunitate mare de români, au venit specialiști în gătitul la ceaun, dar și în prepararea brânzeturilor.

La eveniment a participat și deputatul social-democrat Adrian Pau, care a declarat: ”Cred că astfel de acțiuni trebuie să devină tradiționale! Cunosc foarte bine oamenii din această zonă, harnici, muncitori și cu foarte multe valori culturale locale. Voi ajuta primăria să transforme acțiunea într-un festival de tradiție, pentru că eu consider că sprijinul parlamentar nu înseamnă numai ajutor pentru rețele de apă, canal, drumuri şi gaz, ci și pentru promovarea valorilor culturale. În parlament am și responsabilități legate de relația cu românii din diaspora și m-am bucurat foarte mult să mă întâlnesc, la Moravița, cu frați de-ai noștri din Serbia”.

Parlamentarul a fost în zona Moravița în contextul unei ample acțiuni în teritoriu, pentru identificarea și susținerea proiectelor depuse de către primăriile din Timiș în cadrul PNDL.

Dincolo de concursul gastronomic – care va deveni un veritabil festival începând chiar cu ediţia următoare – sau de competiția de fotbal, de cupe și premii, cel mai important lucru a fost prezenţa mare şi faptul că oamenii locului au beneficiat de o zi de duminică aparte.

0 Comments

No Comment.