Şcoală nouă într-o comună periurbană. Elevii vor beneficia de noi săli de clasă, laboratoare de specialitate, cabinete de informatică și ateliere pentru meserii

scoala giarmata

Beneficiind de o finanțare din două surse (5,5 milioane de lei din fonduri guvernamentale de dezvoltare și diferența până la 16 milioane de lei, cât este valoarea obiectivului, din bugetul local), construirea școlii, începută în urmă cu câțiva ani, la Giarmata continuă.

Conform primarului Virgil Bunescu, beneficiarii noii clădiri sunt cei peste 400 de elevi și dascălii lor, care în urma finalizării acesteia vor avea, pe lângă noi săli de clasă, laboratoare de specialitate, cabinete de informatică și ateliere pentru meserii, cancelarie și cabinet medical.

Informația contine o noutate – atelierele pentru meserii – care e necesar să fie explicitată. În materie de educație, autoritățile din Giarmata doresc ca, pe lângă asigurarea unei pregătiri gimnaziale pentru elevii din comună, să înființeze chiar din noul an școlar și clase de meserii, în sistem dual, cu sprijinul angajatorilor din zonă, pentru a răspunde astfel nevoii de forță de muncă calificate a acestora. Cei care vor urma acest tip de pregătire vor semna un contract pe cinci ani cu angajatorii.

Ca număr de elevi care vor putea urma clasele de profesională, edilul-șef a declarat că acesta poate fi cel aferent uneia sau două clase, pentru început. Termenul de finalizare a noii clădiri școlare este 1 mai 2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *