Asfaltări de străzi într-un oraş timişean

recas 12

Conform viceprimarului Constantin Carcea, orașul Recaș derulează în prezent mai multe investiții de modernizare a infrastructurii rutiere.

Astfel, a fost elaborat proiectul tehnic pentru asfaltarea carosabilului pe străzile Viei și Vinului, care în urma lucrărilor vor fi complet echipate atât din punct de vedere pietonal, cât și al accesului auto.

Finanțarea este asigurată din bugetul local.

Tot din fonduri proprii ale unității teritoriale vor fi asfaltate și câteva drumuri interioare din satul aparținător Herneacova, lucrare care va urma după încheierea celei din Recaș.

De asemenea a fost întocmit proiectul tehnic pentru modernizarea completă a străzilor și din localitatea Stanciova.

În privința carosabilului rutier din satul Bazoșu Vechi, investiția de asfaltare a fost împărțită în două loturi, primul dintre ele având asigurată finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), iar cel de-al doilea va beneficia de fonduri locale.

În curs de realizare a proiectului tehnic se află și obiectivul de modernizare stradală a satului Petrovaselo, care va viza întreaga rețea rutieră interioară.

În primetrul orașului Recaș mai sunt de asfaltat străzile Răchitei și Văii, cu care procesul de asfaltare se va încheia.

În satul Izvin se lucrează la modernizarea carosabilului pe strada T. Novac. Pentru străzile Apelor, Izlaz și Gării se execută în prezent proiectarea.

Tot la capitolul rutier ar mai trebui menționat și faptul că a fost licitată execuția pentru porțiunea de drum județean care face legătura dintre Bazoșu Vechi și Bazoșu Nou, urmând să demareze lucrările de modernizare
a acesteia.

În privința rețelelor de utilități, cea de alimenatre cu apă există în toate satele, iar cea de canalizare, doar în oraș.

Extinderea celei din urmă în cartierul nou va fi realizată de către operatorul regional Aquatim.

Anul viitor vor începe lucrările de introducere a canalizării la Izvin, urmând apoi și rețelele din celelalte sate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns