Școala Gimnazială Dumbrăvița, din nou în fruntea unităților de învățământ cu cele mai multe clase pregătitoare din Timiș

Școala Gimnazială Dumbrăvița, din nou în fruntea unităților de învățământ cu cele mai multe clase pregătitoare din Timiș

Școala Gimnazială Dumbrăvița, din nou în fruntea unităților de învățământ cu cele mai multe clase pregătitoare din Timiș.

De câțiva ani, Școala Gimnazială Dumbrăvița se menține în topul unităților de învățământ timișene care abia mai fac față numeroaselor solicitări de înscriere a copiilor.

Deși comuna se află în imediata apropiere a Timișoarei, unde oferta școlilor bune este generoasă, tot mai mulți părinți aleg să-și înscrie sau să-și transfere copiii la școala din Dumbrăvița.

Din acest an școlar, în comună a fost dat în folosință un nou corp de clădire pentru elevii școlii, dotat cu laboratoare de biologie, fizică, chimie, informatică, bibliotecă, cantină, sală de mese, bazin de înot, iar recent, și un cabinet stomatologic funcțional, în care sunt asigurate servicii de medicină dentară.

Nici ”vechea” școală din comună, care funcționează lângă primărie, nu este mai prejos din punct de vedere al esteticii peisagistice și al folosinței ansamblului de clădiri.

Curtea interioară generoasă este amenajată ca un parc, iar pe lângă clădirile în care se desfășoară activitățile didactice, școala mai dispune de o sală de sport, o sală de mese, cantină, cabinet medical, precum și alte spații cu destinație administrativă.

Pentru anul școlar 2024/2025, la Școala Gimnazială Dumbrăvița au fost aprobate 308 locuri, rezultând 13 clase pregătitoare de limba română și una de limbă maghiară, o situație identică, ca număr de clase, cu cea aprobată pentru 2023/2024.

Următoarea unitate de învățământ din Timiș cu multe solicitări de înscriere în anul școlar următor este Liceul Teoretic ”David Voniga” din Giroc (264 de locuri).

În Timișoara, pentru anul școlar 2024/2025, vor fi disponibile 2.592 de locuri (din totalul de 6.904 la nivel de județ) la clasele pregătitoare. Cele mai multe au fost aprobate pentru Școala Gimnazială nr. 24 (176), Școala Gimnazială nr. 30 (176) și Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” (154). Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” vor avea câte 110 locuri.

Conform Legii învățământului preuniversitar (nr. 198/2023), clasele pregătitoare trebuie configurate astfel încât numărul maxim de elevi să fie 22.

CITEȘTE ȘI: Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare și circumscripțiile școlare în Timiș

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *