Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare și circumscripțiile școlare în Timiș

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare și circumscripțiile școlare în Timiș

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare și circumscripțiile școlare în Timiș.

Ordinul privind metodologia și calendarul înscrierii în învățământul primar a fost publicat cu o mare întârziere în Monitorul Oficial, în 22 martie.

Circumscripțiile școlare ar trebui să fie publicate deja, conform calendarului, pe site-urile inspectoratelor școlare.

circumscriptii

Circumscripțiile actualizate pentru județul Timiș pot fi consultate pe site-ul ISJ la secțiunea ”Înscrierea în învățământul primar” (unde se găsesc cererile-tip necesare înscrierii, precum și alte informații legate de procesul înscrierii în învățământul primar – https://www.isj.tm.edu.ro/inscrieri/inscrierea-in-invatamantul-primar/anul-2024-2025 ) sau pe link-ul:

(https://circumscriptii-scolare-timisoara.weebly.com/).

Pe 27 martie, școlile trebuie să afișeze criteriile specifice de departajare luate în considerare la înscrierea copiilor.

Evaluările făcute de centrele județene de resurse și asistență educațională la solicitarea părinților pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 24 decembrie 2024 vor fi efectuate în perioada 28 martie – 10 aprilie.

Date de contact ale CJRAE Timiș pot fi consultate pe site-ul https://www.cjraetm.ro/.

Între 11 aprilie și 14 mai, se va derula prima etapă de înscrieri în învățământul primar.

Părinții vor putea depune cererile-tip de înscriere și a documentelor necesare pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare la trei unități de învățământ avute în vedere, în ordinea preferințelor.

Pe 29 mai, vor fi afișate listele cu candidații înmatriculați și cu locurile libere rămase.

A doua etapă de înscrieri are loc în perioada 31 mai – 7 iunie, când, la secretariatele școlilor, vor fi depuse/transmise cererile de înscriere a copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ sau care nu au participat la prima etapă. Afișarea listei copiilor înscriși se va face în 21 iunie.

În perioada 2 – 6 septembrie, inspectoratele școlare vor soluționa situațiile copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învățământ.

CITEȘTE ȘI: În timp ce timișorenii stau în stații zeci de minute și circulă cu rable vechi de 60 de ani, noile flote de autobuze și tramvaie zac în așteptarea startului electoral

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *