Școala Gimnazială Coșteiu din județul Timiș, dată exemplu de Ministerul Educației

Școala Gimnazială Coșteiu din județul Timiș, dată exemplu de Ministerul Educației

Școala Gimnazială Coșteiu din județul Timiș, dată exemplu de Ministerul Educației.

Elevii care provin din medii dezavantajate socio-economic pot avea un alt mod de a se raporta la școală, unul în sensul bun, atunci când locul în care învață este primitor, dotat cu echipamente moderne, când după încheierea cursurilor primesc o masă caldă sau pleacă în excursii indiferent de situația familială, pentru că ele sunt gratuite.

O astfel de unitate de învățământ este Școala Gimnazială Coșteiu din județul Timiș, unde învață circa 240 de copii.

Ministerul Educației a dat unitatea de învățământ drept exemplu pentru ceea ce înseamnă Proiectul „Educația e șansa ta!”, proiect ce are drept scop reducerea abandonului școlar.

”În satul Coșteiu din județul Timiș, părinții elevilor sunt mai încrezători în viitorul copiilor lor.

De exemplu, una dintre familii ne-a mărturisit că a fost foarte recunoscătoare când copilul lor a participat în excursia de două zile prin țară – ei nefiind niciodată plecați într-o excursie sau în concediu.

Proiectul „Educația e șansa ta!” din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR, le-a oferit elevilor șansa de învăța într-un mediu plăcut, dotat cu mobilier și echipamente digitale de ultimă generație, de a-și îmbunătăți rezultatele școlare și de a participa la mult mai multe activități extrașcolare: excursii, ateliere tematice, precum și la întâlniri cu consilierul școlar etc.

Felicităm profesorii implicați în acest proiect, părinții care au fost mereu alături de ei și, desigur, pe elevi pentru determinarea și pasiunea cu care și-au urmărit visurile!”, este mesajul ministerului postat pe pagina de Facebook a instituției.

Contactată telefonic, Lenuța Predeșteanu, directorul Școlii Gimnaziale Coșteiu, a declarat că proiectul câștigat de unitatea de învățământ a fost implementat încă din anul 2022 și se va întinde până în 2025, fiind finanțat cu aproximativ 138.000 de euro, echivalentul în lei.

Sălile de clasă ale școlii din Coșteiu dispun acum de table inteligente, de videoproiectoare noi, sisteme ”all-in-one” (calculatoare fără unitate centrală separată), sistem de sunet performant, iar calculatoarele vechi din laboratorul de informatică au fost înlocuite cu altele de ultimă generație.

De trei ori pe săptămână, elevii de gimnaziu primesc o masă caldă la școală, fac ore remediale de română și matematică, participă la activități extrașcolare, iar la sfârșit de an școlar, pleacă în excursii în diferite locuri din țară, toate fiind plătite din fondurile obținute prin proiectul PNRAS.

” Anul trecut, am fost cu elevii la Mănăstirea Râmeț, în județul Cluj, apoi la Florești, la Aqua Park, și ne-am întors prin Alba Iulia. Copiii au fost foarte încântați! Mulți nu-și permit să facă astfel de excursii, dar prin acest proiect s-a plătit aproape tot”, a explicat directoarea școlii din Coșteiu.

CITEȘTE ȘI: Noi medicamente compensate și gratuite. Lista făcută publică de Ministerul Sănătății

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *